Emre Aşık ve Yağmur Sarnıç davasında şoke eden gelişme

Duymadık Demeyin programında Emre Aşık, 3 yaşındaki küçük kızının annesiyle ilgili herkesi sözleri ile dehşete düşüren bir video yayımlandı. Yağmur Sarnıç ise Emre Aşık'ın videosuna karşılık bir video gönderdi. 3 yaşındaki kız bu kez babasıyla ilgili şoke eden ifadeler söyledi.

Emre Aşık ve Yağmur Sarnıç çiftinin oğulları Erol'un okul müdürleri bir açıklamada bulundu.

Açıklamasında; "Erol altına kaçırmaya başladı. Eve gitmek istemiyordu. Bana 'Annem beni döver, bu kakalı kıyafetlerimi görmesin' dedi. Erol, çok agresif olmuştu, herkese zarar veriyordu. Annesine onu pedagoga götürmesini söyledim. Yağmur Sarnıç bana 'Biz pedagogla mı büyüdük? Dayak ile büyüdük. Akşam eve gelince ona gerekeni yapacağım. O bir canavar... Ben onu dövüyorum, söz dinlemezse sizde dövün. Baş edemezseniz geleyim, Erol bir tek benden çekiniyor' şeklinde karşılık verdi. Kendisine çocukları dövmeyin dediğimde 'Onu ben doğurdum, istediğimi yaparım' dedi. Erol okula tornavida ile geldi. 'Bununla annemi ve kardeşlerimi öldüreceğim. Annem beni dövdü, ben öleceğim cennete gideceğim, Allah'a annemi şikayet edeceğim' dedi. Vücudunda morluklar vardı."

Yağmur Sarnıç'ın çocuklarının bakıcısı ve okul müdürünün açıklamalarına karşı yorumu, "Bakıcı ve kızını eşyalarımı çaldığı için evden attım. Okul müdürü A.D.'nin Emre Aşık'a ilgisi vardı. Bu yüzden bu yalan ifadeleri ortaya attı." şeklinde oldu.

Çocukların bakıcısı, "Yağmur hanım çok sinirli. Çocuklarının yüksek sesle konuşmalarına dayanamadığı için onları sürekli tartaklar. Olay günü çocuklar yine ses yaptı. Salona gelip 'Susar mısınız? Bıktım sizden' diyerek çocuklardan birinin yüzüne tokat attı. Çocukların kollarında ve bacaklarında morluklar gördüm. Olayla ilgili şahitlik yapmamam için beni darp etti." şeklinde açıklama yaptı. 

Duymadık Demeyin programına bağlanan Emre Aşık, "Aslında çocuklar konusunda çok konuşmak istemiyorum. Çocuklarım benim hassas noktam. Gerekli açıklamayı avukatım benim adıma yapıyor. Bu olaylar bittikten sonra her şey hakkında bir açıklama yapacağım. Sadece zamanını bekliyorum." açıklamasında bulundu. 

Yağmur Sarnıç'ın Avukatı Levent Turgut Karakoç ise yaşananları, "Bakıcı denilen vicdan yoksunu bir kadın tarafından müvekkilim Yağmur Sarnıç'ın küçük evladına yapılan ancak emniyet makamlarınca sadece darp cebir olarak algılanan, Türk Ceza Kanununun 96. maddesinde belirtilen eziyet denilen bir suç vardır. Bunun cezası 3 yıldan 8 yıla hapis cezasıdır. Bakıcı için tutuklama talebinde bulunacağız, yurtdışına çıkış önlemlerinin engellemesi yönünde biz bu konuda müdahalede bulunacağız. 

Bugüne kadar çocuklarla alakalı hiç kimseye haber vermeksizin emniyet makamlarınca iddialardan hemen sonra müvekkilim Yağmur Sarnıç'ın evine gelinmiş 3 çocuğu yaklaşık 11-12 saat Gaziosmanpaşa Adliyesinde bizden meslektaşlarla birlikte nezaret edilmiş, pedagoglar gelmiş, bütün raporları kamu hastanelerinden alınmıştır. Hiçbir darp ve cebir izine rastlanmamıştır. 

Yağmur Sarnıç'ın videoyu çekme amacı 2-3 yaşındaki bir çocuğun beyanına itibar ediyorsanız, aynı çocuk bu yönde de beyan edebiliyor anlamına geliyor. Hukuken 9-10 yaş çocukların idrak yaşıdır. 

Okul müdürü bu olayı görmüş ise, Milli Eğitim Bakanlığına bildirme yükümlülüğünde. Neden yetkililere başvurmamış bunu sormamız gerekir." şeklinde yorumladı.