Emre Belözoğlu: Gözümüze parmağı atmasınlar artık, hakkımızı yedirmeyiz!

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, sarı-lacivertlilerin Göztepe maçı hazırlıklarını sürdürdüğü antrenmanda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Belözoğlu burada önemli açıklamalar yaptı.

Emre Belözoğlu: Gözümüze parmağı atmasınlar artık, hakkımızı yedirmeyiz!

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, sarı-lacivertlilerin Göztepe maçı hazırlıklarını sürdürdüğü antrenmanda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kazanılan her maça rağmen hala hakemin konuşulmasının bir strateji olduğunu vurgulayan Belözoğlu,  önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Belözoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Ben bunu doğru bulmuyorum. Tabii ki canın yandığında, yanlış kararlarda bunu dile getirmek gerekiyor. Sonuçta herkesin ortaya bir mücadele koyduğu, maddi manevi emekler verdiği bir sistemde, her takımın amacı, beklentisi düzgün işleyen bir sistemde yarışmaktır. Adalet dediğin şey de o. Adalet dediğin şey tek taraflı işliyorsa o zaten sistemi direkt güvenilmez kılıyor. Kazansan da kaybetsen de hakem odaklı konuşmak belli ki bir strateji, ancak bu samimi değil. Ben sezon başında da dile getirdiğim noktadayım; 'hata ile kasıt arasındaki farkı görebiliyoruz.'  Şu an kasıtlı olarak yapılan şeyleri net bir şekilde görebiliyoruz artık."

"Bu işin kolay bir iş olmadığını, bu mesleğin ve sorumluluğun kolay olmadığını düşünüyorum. Milyonları ilgilendiren hakem atamaları konusunda çok daha üzerine düşünülmüş adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum. Hüseyin Göçek eğer bizim maçımıza geliyorsa; ki ben onun 4. hakemliğinden memnun değildim derbide. Çünkü saha kenarında çizginin tam üzerinde maç boyunca ortaya konan tavır ve hareketlere karşı hiçbir şey yapmadı. Saha kenarında hakemlere baskı kurmaya çalışan beş kişiyi bir kere bile oturtamadı, herkes maçı ayakta izledi ve hakem bunu tamamen görmezden geldi. Ancak buna rağmen şunu da söylemeyi istemiyorum; neden maçımıza Hüseyin Göçek atandı? Çünkü, ben Hüseyin Göçek’e güvenmek istiyorum. Hüseyin Göçek dahil bütün hakemlere güvenmek istiyorum."

Hak eden kazanacak

"Fenerbahçe’nin hakkını yedirmeyiz. O yüzden diyorum hata ve kasıt arasındaki farkları görüyoruz. Gözümüze parmağı atmasınlar artık biz görebiliyoruz bazı şeyleri ve hakkımızı da yedirmeyiz. Hakkaniyetli gidecek, hak eden kazanacak. Son düzlüğe gelindi mi ona öyle buna böyle, bunun lobisi bunun kulisine göre değil, herkes hak ettiğini yaşayacak. Bu kadar teknoloji gelişti, bu ülkede futbola bu kadar ilgi var ve destek varsa her şey daha doğru yapılabilir. Hakemler daha doğru, düzgün ve soru işareti olmadan atanabilir, bu tip kritik adımlar daha ince eleyip sık dokunarak yapılabilir" dedi."

"Kimsenin hakkı yenilmesin"

Artık ligin sonuna doğru gelindiğini ve artık kimsenin hakkının yenmemesi gerektiğini vurgulayan Belözoğlu, "Emek dışında sonuca hiçbir şey etki etmesin. Burada Fenerbahçe’nin hakkını korumak bizim en büyük görevimiz ve bunun için en büyük mücadeleyi vereceğiz. Ama hakemlerin Beşiktaş derbisi öncesinde olduğu gibi gerçek olmayan iddialarla gündeme getirilmesi, Galatasaray maçı öncesinde gündeme getirilmesi, baskı altına alınmaya çalışılması, yanlı yönetime mecbur kılınması doğru değil diyorum."

"Yabancı hakem konusu gündemde örneğin; istemiyoruz biz yabancı hakem falan. Sen hakemlerle birlikte tüm sistemi düzgün bir seviyeye çekmek adına gerekenleri yaparsan, adaleti sağlarsan elbirliği ile gereken seviyeye gelirsin. Ancak sen gereken adımları atmazsan zaten problemli olan sistemi daha da soru işaretleriyle dolu sorgulanır hale getirirsen, yaptığın hatalar sürekli hale gelirse ya da örnek vereyim; Fenerbahçe gol atıyor o kural bir hafta sonra başka şekilde uygulanıyorsa, Fenerbahçe penaltıdan gol kaçırıyor bir hafta sonra başka kurallar uygulanmaya başlıyorsa işte bu sorgulanır."

"VAR'ın işleyişi benim gözümde yeterli değil"

Nihat Özdemir’in en iyi VAR sistemi bizde açıklamasına ilişkin Belözoğlu, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun başındaki kişi Nihat Başkan, beni de yöneticiliğimi yaptı. Geçen sene A Milli Takım Kaptanı'ydım, çok güzel günlerimiz geçti beraber. O görevin başında olduğu için tabi ki korumak adına, değerli göstermek adına açıklamalar yapacaklardır. Olması da gerekir kurumunu korumak adına. Ama Var’ın işleyişi benim gözümde yeterli değil. Çizgi sistemi Türkiye’de düğer büyük liglere göre çok geride, gerçekçi olmamız lazım.