En büyük cemaat vatanımız

Hele bu açıklama 15 Temmuz işgal girişiminin yıl dönümünde yapılınca çok daha dikkat çekti.

Kişisel olarak bir insanın herhangi bir cemaate mensup olmasına karşı değilim. Hatta bunu en doğal hak olarak görüyorum. Ancak, yaşadığımız acı tecrübelerden ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendisini yıllarca cemaat olarak tanımlayan FETÖ’nün, bu ülkeye neler yaşattığını unutmayalım. Önce palazlandılar, sonra parayı buldular ve arkasından utanmadan iktidar sahibi olmak istediler. Vermeyince de bu ülkeye çok büyük acılar yaşattılar…

Somut bir şey bildiğimden değil ancak benim de kulağıma gelmiyor değil. FETÖ’den doğan boşluktan yararlanmak isteyen bazı çevrelerin devletin içine sızma gayreti içinde olduğundan bahsediliyor. Ancak devletin istihbarat birimlerinin geçmiş tecrübelerden de ders alarak böyle bir şeye izin vereceklerini sanmıyorum.

İşte bütün bu nedenlerle; Dekan Ali Köse’yi taşlamak yerine, sözlerine kulak vermenin çok daha önemli olduğuna inanıyorum. FETÖ gibi yapıların arkasındaki güçleri hesaba katarsak ve Türkiye üzerindeki hedeflerinin sona ermediğini de düşünürsek, söz konusu bu güçlerin rahat durmayacakları ortadayken, Köse’nin sözlerini elimizin tersiyle itmeyelim.

Bir çağrım da bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına!...

Öyle acı bir tablo yaşadık ki, bu millet sayesinde o büyük tehlikeyi bertaraf ettik. Tekrar bu acıları yaşamamak için tek bir düsturumuz olmalı.

Bundan sonraki tek bir cemaatimiz var; o da VATANIMIZ!

******************************************************

Kılıçdaroğlu’nun Gül sevgisi!..

Birkaç farklı konuyla ilgili bilgi ve yorumlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum…

*Yeni kurulan ufak tefek partilere bile kapılarının açık olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun hiç sektirmediği bir etkinliği kulağıma geldi! Kılıçdaroğlu, mütemadiyen her ay Maslak’ta Abdullah Gül’ü ziyaret ediyormuş. Allah muhabbetlerini artırsın, ne diyeyim!

*Türk Tarih Kurumu Başkanı istifa etti. Darbeye karışanların kazanılması gerektiği yönünde skandal sözler eden bu arkadaş, “Sayın cumhurbaşkanımız isterse istifa ederim” demişti. Önce istifa etmemekte direndiğine göre, demek ki Beştepe’den işaret almış!

*Ahmet Davutoğlu, FETÖ’nün siyasi ayağı konuşulurken, topu sektirmek için adres olarak firari Hakan Şükür’ü göstermiş. Şükür de Davutoğlu’nu ağır bir dille suçladıktan sonra, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk’u hedefe koydu. Gözler şimdi bu ikilide!