Yapmadım da bi sor niye yapmadım?

Son dönemde İmamoğlu’na yakın medya ve sosyal medya trolleri sürekli Murat Kurum’a yükleniyor. Daha önce de yazmıştım. Hedefi Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Murat Kurum’a çevirmek, İmamoğlu’nun da kaybettiğini fark etmesi anlamı taşıyor.

Seçim kazanmış bir aday olarak, bu süreçleri hepimizden iyi biliyor olması gerek İmamoğlu’nun. Ancak bu seçim süreci biraz kimyasını bozmuş durumda. Dün bir televizyon kanalında verdiği mülakatta, kendisine 2019 seçim sürecinde vermiş olduğu bir vaadi hatırlatılıyor, cevaben ise böyle bir vaadim olduğunu hatırlamıyorum diyor Sayın İmamoğlu.

Trajikomik; hem acıklı hem güldürücü özelliği olan olaylar için kullanılan bir kelime. Ekrem Bey’in vaadini hatırlamaması üzerine hissettiğim tam da bu.

Yapmadım ama bir sor niye yapmadım? Hatırlamıyordum. Hatırlatsaydınız yapardım…

BUNU KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

İstanbul il başkanlığı binası alınıyormuş da, bir iş adamı elden bağış yapmış da kaparoymuş da…Savundukça daha dibe batılan bir durum.

CHP’li il başkan yardımcılarının para sayma görüntülerinden söz ediyorum. Nereden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.

CHP 15 milyon elden bağışı neden kabul eder?

Hadi 15 milyon lira elden bağış aldın, kaparoyu neden elden verirsin? Elden verirsen ve adam satıştan vazgeçerse nasıl ispatlayacaksın?

Az vergi ödemek için tapuda düşük gösterdiyseniz resmi rakamı vay halinize. Hani CHP rantı bitiyordu? Yolsuzluk asla olmayacaktı?

Daha iktidara gelmeden il başkanlık binasını almak için vergiden kaçırıyor iseniz vay halinize.

Tabi bunların şu anda iddiadan ibaret olduğunun altını çizelim. Savcılık soruşturma süreci başladı . Fakat seçimlerden hemen önce böyle bir görüntü ortaya çıkması şüphesiz ki CHP’ye çok zarar verecek.

8. YARGI PAKETİ

8. yargı paketi de çıktı. Konuşulan taslak metne göre çok fazla değişiklik var. Cezaevlerinde yoğun bir doluluk olduğu herkesin malumu.

Bazen sosyal medya da Fransa’dan cezaevi görüntüleri görüyoruz. Bizim cezaevlerimize göre oldukça modern ve daha yaşanılır.

Binlerce mahkumun bir af talebi var. Af belki olmayabilir ancak bir infaz düzenlemesi ihtiyacı aşikar.

Tabi ki her suçu kapsayacak bir düzenlemeden bahsetmiyorum. Geçmişte yapılmış infaz düzenlemelerine benzer bir düzenleme ve hatta tekerrür hükümlülerini de kapsarsa cezaevlerinde ciddi bir rahatlama olacaktır.