Taktik değişikliği

Yerel seçimlerde son düzlüğe çok yaklaştık. Anketlere Ekrem İmamoğlu’nun önde başladığı aşikârdı. İmamoğlu, muhalefetin dağılmış görüntüsüne rağmen gücünü koruyordu. 

Nitekim kampanyalar başladıkça Ekrem İmamoğlu’nun, Sayın Cumhurbaşkanı’na karşıtlık üzerinden bir muhalif kimlik oluşturma çabasına tanıklık ettik. Özetle; Erdoğan’ı sevmiyorsanız yeterli. Hangi siyasi dünya görüşünden olduğunuz önemli değil. Erdoğan’a karşıysanız İmamoğlu’na oy vermelisiniz. Stratejisiydi bu. 

Geldiğimiz noktada, yarışa geriden başlayan Murat Kurum’un, objektif tüm anketlerde öne geçtiğini gördük. Kurum’un öne geçmesiyle beraber, Sayın İmamoğlu ve reklam kampanyasını yapan ekipte taktik değişikliğine gidildi. 

Yola çıkarken Sayın Murat Kurum’un neredeyse adını dahi anmayan Ekrem İmamoğlu, bugün hedef tahtasına Murat Kurum’u koymuş durumda. 

İmamoğlu’na yakın görünen medya mensupları ise sabah akşam Murat Kurum’u eleştirir vaziyette. Bu tabloya baktığımızda görüyoruz ki Sayın Kurum doğru yolda. 

BEDELLİ ASKERLİK TARTIŞMASI 

Bedelli askerlik yapanlardan oy istemeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bedelli askerlik yaptığı ortaya çıktı. 

Şu açıklamanın üzerine kitap yazılır. Ancak ne kadar yazsak etkisini yitirecek. 

Bu bir gafsa Özgür Özel bir gün dahi genel başkanlık koltuğunda oturmamalı. Bu bir gaf değil, Ekrem Bey’e seçim kaybettirme operasyonu ise vay haline CHP’nin. 

Özgür Bey, konuşmanın verdiği heyecanla el de arttırmış. Bedelli askerlik yapanları Türkiye’yi sevmemekle itham etmiş. 

Oysaki kendisi milletvekiliyken, CHP defalarca bedelli askerlik yasası için teklifte bulundu. Nereden baksanız işin içinden çıkacak gibi değil Özgür Özel. 

Seçimler yaklaştıkça kontrolü daha da kaybediyor. Sanki, koltuğu kaybedeceğinin paniğini yaşıyor. 1 Nisan sabahı İstanbul kaybedilirse, Özgür Bey de koltuğu Kemal Bey’e devredecek gibi duruyor.

EKRANA ÇIKMAK KİME YARAR? 

3 Kasım 2002 seçimlerinden önce siyasi liderlerin, birlikte televizyonlara çıkıp fikir ve icraat tartışmaları yaptığına çok tanıklık ederdik. 

Son olarak ise 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde karşı karşıya gelmişti. 

Ekranlara karşılıklı çıkmak genelde geriden kalan adayın, son bir çare hamlesidir. Ekrem Bey’in Murat Kurum ile tartışma programına çıkma isteğini bu kapsamda değerlendiriyorum ben. 

Aslında karşılıklı bir siyasi münazaraya karşı değilim. Hatta Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu karşılaşmasında rakamlarla, belgelerle Ekrem Bey’in beş yıldır yaptıkları ve yapmadıkları daha net ortaya çıkacaktır.

Öte yandan polemikleri çok seven Sayın İmamoğlu, son bir hamleyle geriye düştüğü yarışta öne geçmek istiyor diye böyle bir yayın yapılıyorsa, Murat Kurum neden bu değirmene su taşısın?