DEM kendini mi bölüyor?

Pek konuşulmuyor ama HEP, DEP ile başlayan geçtiğimiz uzun yıllar HDP şimdi de DEM olarak anılan hareket tarihinin en büyük kırılmasını yaşıyor.

Aslında tabanda, bu kırılma zaten oluşmuştu. Doksanlı yıllarda PKK’ya ve terör örgütünün siyasi ayağına destek veren jenerasyon artık değişti.

İkinci jenerasyon ise bu düşünceden çok uzak. 20 yıldır Sayın Cumhurbaşkanı’nın Kürtler için sosyal ve siyasal alanda yaptıklarının farkında.

Görünen o ki DEM siyaseti içinde, güçlü bir grupta benzer düşünceler taşıyor. Bu grubun başını da Selahattin Demirtaş, Leyla Zana, Ahmet Türk hatta Altan Tan gibi güçlü isimler çekiyor.

Ahmet Türk açık açık, Kılıçdaroğlu’nu destekledik oylarımız %11’den %8’e düştü dedi. Aslında bu düşüşü potansiyel DEM seçmeni olarak değerlendirdiğinizde çok daha sarsıcı bir düşüş. Çünkü onların beklentisi, seçme hakkını kazanan Kürt gençlerinin doğrudan kendilerine oy vermesi.

Yani DEM siyasetinde, oyunu sabit tutmak bile başarı kabul edilemezken %3 oy kaybı korkunç bir başarısızlık.

DEM siyasetçileri, bugün bir karar almak zorunda. Ya iradesini Kandil’e teslim etmeye devam edecek. Ya da terör örgütünün Kürtleri temsil etmediğini ilan edip Türkiye Cumhuriyeti değerlerine bağlı bir siyaset güdecek.

DEM’in içerisinde karar vericiler ise hala Kandil’in kontrolünde görünüyor. Kandil’in kontrolünde olanlar da CHP ile kent uzlaşısı formülü üzerinden ittifak kurmuş durumdalar.

Selahattin Demirtaş’ın Başak Demirtaş hamlesi üzerine Meral Danış Beştaş’ı aday olarak çıkaran DEM, Beştaş’ın Kurum’a muhalefet ediyor olması ile aslında gizli ittifakı açığa çıkarıyor.

Oysa ki İstanbul’da iktidar İmamoğlu. Hani muhalefete muhalefet yapılmazdı?

ESKİ TÜRKİYE DÖNEMİ KAPATILIYOR

Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 70. Yaşını kutladı. Rabbim nice sağlıklı ömürler nasip etsin.

70. yaşına girerken söylediği çok anlamlı bir söz var “ eski Türkiye dönemi kapatılıyor” dedi Sayın Cumhurbaşkanı. Bu söylediğini de harfiyen uyguladı. Ancak bu savaş kolay verilmedi ve eski Türkiye zihniyetini tarihin tozlu raflarına kaldıracak son bir hamle kaldı.

Son dans, son şarkı; yeni ve sivil bir anayasa.