En düşük emekli aylığının yükseltilmesi için ise Meclis'te bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Bu düzenleme için vakit kaybedilmeden harekete geçildi.
AK Parti emeklileri yakından ilgilendiren düzenlemeyi de içeren 30 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.
Buna göre yüzde 17,76'lık enflasyon en düşük emekli aylığına da uygulanacak. Böylece en düşük emekli maaşı 23 bin 552 liraya çıkarılacak.
Teklif ile Siber Güvenlik Başkanlığı'nın yetkilerinde yeniliğe gidiliyor. Buna göre; internet alan adlarına ilişkin strateji ve politika belirleme ile düzenleme yapma yetkisi Siber Güvenlik Başkanlığı’na verilecek.
Başkanlık, yükümlülüğünü yerine getirmeyen internet sitelerine ihlal başına yirmi bin liradan yüz bin liraya kadar idari ceza uygulayacak.
Düzenleme ile sinema ve turizm sektörü de desteklenecek. Yıl sonuna kadar turizm tesislerine personel başı aylık yaklaşık 3 bin 500 lira prim desteği ödenecek.
Medya hizmet sağlayıcıları ve internet platformlarının yıllık net satışlarından yüzde 2'lik pay alınarak sinema desteklerine aktarılacak.
Böylece dijital platform gelirleri yeni sinema içeriklerinin üretiminde kullanılacak; sinema sektörü için dengeli ve sürdürülebilir bir katkı mekanizması hayata geçecek.
Teklifle Devlet Memurları Kanunu ve Sayıştay Kanunu'nda da değişikliğe gidiliyor. Memur statüsündeki daire başkanı ve dengi idareci kadrolara atanabilmek için aranan kıdem şartı 5 yıldan 10 yıla çıkarılacak.
Sayıştay savcısı olmak için de lisans mezuniyeti ile birlikte mali, iktisadi veya hukuki alanlarda kamu görevlisi olarak en az 10 yıl çalışmış olma şartı aranacak.