En düşük emekli maaşı o sınırı geçiyor! Zam oranı belli oldu: 5 Temmuz'da maaşlara rekor zam yapılacak

Türkiye'nin büyük bir kısmını oluşturan emekliler maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. Temmuz ayında netleşecek emekli maaş zammı için oranlar ortaya ıkmaya başladı. Hesaplamalara enflasyon ve refh payı tutarı da dahil ediliyor.

En düşük emekli maaşı o sınırı geçiyor! Zam oranı belli oldu: 5 Temmuz'da maaşlara rekor zam yapılacak

Türkiye'de milyonların merakla bekledği emekli maaş zammı ve ikramiyelerinde düzenleme halen devam ediyor. Rakamların netleşmemesinin nedeni Temmuz ayı enflasyon oranlarının beklenmesi. Ortaya çıkacak orana göre 6 aylık verilerin ışığında emekli maaş zammı netleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan günler öncesinde mesajı vermişti. Erdoğan açıklamalarında bayram ikamiyeleri ve en düşük emekli maaşını arttırmanın hesabı içinde olduklarını belirtti.

EMEKLİYE REKOR ORANDA ZAM

Kulislerde konuşulanlara göre 10-15 bin lira arasında emekli aylığı alanlara yüzde 45, 15-20 bin lira arasında aylık alanlara yüzde 40, bu tutarın üzerindekilere de yüzde 35 zam yapılabileceği belirtilirken 10 bin lira emekli aylığı (yüzde 45 zamla) 4 bin 500 lira artışla 14 bin 500 liraya çıkacağı ifade edildi. Bu zammın yanı sıra en düşük emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması bekleniyor ve bu zammın refah payı ile beraber 10 bin lirayı geçmesi kuvvetle muhtemel olduğu bildirildi.

Emekli ve memur maaşlarında yapılacak zam miktarinin açıklanma tarihinin ise 5 Temmuz olacağı düşünülüyor.