En geniş kanatlar sadece ona ait… Adıyaman’da şahin yaralı olarak bulundu…Hemen tedaviye alındı

Şahin kuşları en geniş kanatları olan kuş türü olarak bilinmektedir. Avcılığıyla ünlü olan kuşlardan biri Adıyaman’da yaralı olarak bir vatandaş tarafından bulundu. Hemen ekiplere teslim edilen kuş tedavi altına alındı.

En geniş kanatlar sadece ona ait… Adıyaman’da şahin yaralı olarak bulundu…Hemen tedaviye alındı

Geniş kanatlara sahip olan şahinlerden biri Adıyaman’da Mahmut Dikmen, tarafından yaralı olarak bulundu. Deprem konutlarında çalışan Mahmut Dikmen, iş dönüşü ormanlık alanda yerde yatan şahini fark etti. Şahine yaklaşan Mahmut Dikmen, hayvanın yaralı olduğunu ve uçamadığını anladı. Yaralı hayvanı yakalayan Mahmut Dikmen, evinin yolunu tuttu. Akşam saatlerinde hayvanın her hangi bir şey yemediğini ve acı çektiğini anlayan Dikmen, sabah saatlerinde yaralı şahini Adıyaman Belediyesine getirerek tedavisi için yardım istedi.

En geniş kanatlar sadece ona ait… Adıyaman’da şahin yaralı olarak bulundu…Hemen tedaviye alındı - Resim : 1
TEDAVİYE ALINDI

Belediye görevlileri durum üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdi. Belediyeye gelen ekipler, Mahmut Dikmen’e duyarlılığından dolayı teşekkür ederek yaralı şahini teslim aldı. Yaralı şahinin yapılacak olan tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakılacağı öğrenildi.
 En geniş kanatlar sadece ona ait… Adıyaman’da şahin yaralı olarak bulundu…Hemen tedaviye alındı - Resim : 2