En hızlı büyüyen 100 şirket açıklandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği , TEPAV ve TOBB ETÜ'nün katkılarıyla düzenlenen Ödül Töreni'nde, en hızlı büyüyen 100 şirket açıklandı.

En hızlı büyüyen 100 şirket açıklandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TEPAV ve TOBB ETÜ'nün katkılarıyla düzenlenen TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni, sanal ortamda, webinar üzerinden gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile 2016-2018 dönemindeki satış geliri artış hızı sıralamasına göre, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, küresel tedarik ve değer zincirlerinin değişim ve dönüşüme uğradığını belirterek, "Bu dönemde bu zincirin önemli bir halkası olan Türkiye'nin etkinliğini daha da güçlendireceğine ve yoluna daha da güçlenmiş bir şekilde devam edeceğine inanıyoruz" diyerek, "Tüm Türkiye'ye yönelik bir analiz gerçekleştirdik ve güçlü ihracat potansiyeline sahip olmalarına rağmen henüz ihracat yapmamış firmalarımızı belirledik. Şu ana kadar 76 ilimizden 15 bin 770 firmamızı bu anlamda tespit etmiş durumdayız" bilgisini verdi.

Pekcan, ihracatta devlet destekleri, Eximbank finansman imkanları, esnaf-sanatkar ve kooperatiflere sunulan faiz indirimli kredi imkanları ile özel sektörün yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, bakanlığın markalaşma, firma gereksinim destekleri, firmalara online danışmanlık gibi destekleri de olduğuna dikkat çekti.

E-ticaretle ilgili çalışmaları da sürdürdüklerini aktaran Pekcan, "Ülkemizdeki e-ticaret kullanımında etkinliğin artırılması için e-ticaret sitelerine üyeliği ihracatta devlet destekleri kapsamına aldık. Ayrıca bu yıl hayata geçirdiğimiz e-ticaret.gov.tr adresinden erişilebilen E-Ticaret Bilgi Platformu sektörümüzün gelişimi için önemli bir kaynak niteliğinde" dedi.

En hızlı büyüyen 100 şirket sıralamasında ilk ona giren firmalar şöyle:

-GİNTEK İNŞAAT SANAYİ TURİZM VE TİCARET A.Ş. (ANKARA)

- FS DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. (İSTANBUL)

- PROFEN SAVUNMA VE GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (ANKARA)

- RAVAGO CHEMICALS TURKEY KİMYASAL HAMMADDELER SATIŞ VE PAZ. A.Ş. (İSTANBUL)

- SBS BİLİMSEL BİO ÇÖZÜMLER SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (İSTANBUL)

- TİS TEKNOLOJİK İZOLATÖR SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (ANKARA)

- FORM MİMARLIK MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. (ANTALYA)

- OLMETSAN METAL İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. (KOCAELİ)

- DESİRD TASARIM ARGE UYG. ELEK. DESTEK İTH. İHR. SAN. TİC. LTD ŞTİ (ANTALYA)

- DİNAMİK RÖNTGEN SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. (ANKARA)