ENAG Haziran enflasyon verilerini paylaştı! Haziran ayı enflasyon oranı şaşkınlık yarattı. Şimdi TÜİK verileri bekleniyor

Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişi enflasyon verilerini merakla bekliyor. TÜİK, bayram sebebi ile enflasyon verilerini 3 Temmuz yerine 5 Temmuz tarihinde açıklayacak. Ancak ENAG bugün enflasyon verilerini açıkladı.

ENAG Haziran enflasyon verilerini paylaştı! Haziran ayı enflasyon oranı şaşkınlık yarattı. Şimdi TÜİK verileri bekleniyor

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından enflasyon verileri açıklandı. Haziran ayının enflasyon verilerini açıklayan ENAG’ın verileri ile TÜİK’in verilerinin eşleşip eşleşmeyeceği merak ediliyor.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU: YÜZDE 8,54

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Haziran ayında yüzde 8.54 artış gösterdi. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 108.58 şeklinde kaydedildi. Ocak-Haziran dönemi enflasyon oranı ise yüzde 50.53 olarak gerçekleşti.

TÜİK VERİLERİ 5 TEMMUZ ÇARŞAMBA AÇIKLAYACAK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyonu her ayın 3’ünde açıklıyordu. Ancak bu ay veriler 5 Temmuz tarihinde belli olmuş olacak. Buna göre memur ve emekli maaşları için de 5 Temmuz tarihinde netlik kazanılmış olacak.

EN FAZLA YÜKSELİŞ: ÇEŞİTLİ MAL VE HİZMETLER KALEMİNDE

ENAG raporunda, söz konusu rakamlarla ilgili olarak "TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en az aylık artış yüzde 2,67 ile eğlence ve kültür, en fazla yükseliş ise yüzde 23,23 ile çeşitli mal ve hizmetler kaleminde gerçekleşmiştir" ifadelerine yer verildi.