Türkiye için yeni tarih verildi. Yurdun batısı mavi, yeşil ve kırmızı olacak. Şimdiden haberiniz olsun

Türkiye için yeni bir yağış uyarısı yapıldı. Radar görüntülerine göre yurdun batısında mavi, yeşil ve kırmızı renkleri temsil eden yağışlar görülecek. Bu konuda tarih de verildi.

Türkiye’de birçok yer yeniden güneşle buluşsa da Mayıs ayı içerisinde yağışlar devam ediyor. Bu kez Yurdun batısına yeni bir yağış oluşturacak sistem geliyor. Bu sistem Cuma ve cumartesi günleri kuvvetli yağışlar oluşturacak.

ŞİDDETİNE GÖRE MAVİ, YEŞİL, KIRMIZI RENK YAĞIŞLAR GÖRÜLÜYOR

Söz konusu yağışların Ege, Marmara’nın doğunun yanı sıra Akdeniz Bölgesi’ndeki bazı illerde etkili olacağı görülüyor. Ayrıca yağışlar mavi, yeşil ve kırmızı renkler göre farklı şiddette etkili olacak.

Türkiye için yeni tarih verildi. Yurdun batısı mavi, yeşil ve kırmızı olacak. Şimdiden haberiniz olsun - Resim : 1

Bu konuda Hava City isimli hesaptan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Evet bir sonraki sistem işin benden haber bekleyin demiştim. Cuma Cumartesi günleri yurdun batısına kuvvetli yağışlar taşıyacak bir oluşum var. Marmara'nın doğusu ağırlıklı etkileyeceği görünse de henüz net değil. Yarın, en geç Çarşamba günü yine bir nokta atışı daha yapacağız."

RENKLERİN ANLAMI NE?

Öte yandan yeşil az, mavi orta, kırmızı kuvvetli, mor şiddetli, gri aşırı, sarı renk ise orta – kuvvetli arası yağışları temsil ediyor.

Türkiye için yeni tarih verildi. Yurdun batısı mavi, yeşil ve kırmızı olacak. Şimdiden haberiniz olsun - Resim : 2