Fatura fiyatları neden farklılık gösteriyor? İşte cevabı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğalgaz fatura fiyatlarının neden farklılık gösterdiğini açıkladı.

Fatura fiyatları neden farklılık gösteriyor? İşte cevabı!

Doğalgaz dağıtım şirketleri, giderlerini faturaya yansıttığı için rakamlar ilden ile farklılık gösteriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BOTAŞ’ın dağıtım şirketlerine aynı fiyattan doğalgaz sattığını ancak şirketlerin kendi maliyetleri farklı olduğu için ilden ile farklı fiyatlar oluştuğunu açıkladı.

Yatırım ve işletme masraflarının farklılığından kaynaklanıyor

Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin yaptıkları temsil ve ağırlama gibi harcamaların elektrik faturalarına yansıtıldığının ortaya çıkmasının ardından bir haber de doğalgaz faturalarından geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşın kullandığı doğalgaz fiyatının ilden ile farklılık gösterdiğini, bunun da doğalgaz dağıtım şirketlerinin yatırım ve işletme masraflarının farklılığından kaynaklandığını söyledi.

 Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre Bakan Fatih Dönmez, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin (BOTAŞ) tüm dağıtım şirketlerine metreküpü 1.25 liradan sattığı doğalgazı dağıtım şirketlerinin kendi masraflarını ekleyip farklı fiyata sattıklarını bildirdi. Buna göre personel, kira ve benzeri işletme harcamaları yüksek olan şirketler bu harcamalarını faturalara yansıttıkları için vatandaşın doğalgaza ödediği para da artıyor.