Enerjisa, vatandaşı mağdur ediyor! Elektrik faturasında yeni oyun: Yasal süre hiçe sayılıyor

Elektrik dağıtım şirketi Enerjisa, yasal süreleri yok sayıyor. Elektrik faturalarını zamanında göndermeyen firma, faturada okuma oyunu yapıyor. Yaşanan bu durum vatandaşı mağdur ediyor. Bazı vatandaşlar, faturalarının yasal sürede gelmediğine dikkat çekerek Enerjisa’ya isyan etti.

Enerjisa’nın fatura oyunu ortaya çıktı. Yasal olarak elektrik faturalarının 25-35 gün içerisinde kesilmesi gerekirken Enerjisa’nın dağıtıcısı olduğu elektrik işletmelerinde faturalar zamanında kesilmiyor. Faturalar bir ayda gelmezken; fiyatlar ise uçuyor.

Faturalarını yasal sürede alamadıklarını belirten vatandaşlar, sosyal medyadan mağduriyetini dile getirdi.

“KESİM TARİHİ UZAYINCA FATURA UÇUYOR”

Vatandaşlar, Enerjisa’nın faturadaki oyunuyla elektrik faturalarının daha yüksek geldiğini belirtti. Aynı sorundan muzdarip olan vatandaşlar, isyan etti. Vatandaşlar, Enerjisa’nın elektrik faturalarını 40 günlük olarak kesmesine tepki gösterdi

“ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN”

Bir mağdur vatandaş, faturasını sosyal medyadan paylaştı. Mağdur, haziran ayında 269 TL olarak faturasının temmuz ayında bin lirayı aştığını belirtti. Vatandaşın mağduriyeti bu konuda artarken; Enerjisa yasal süreyi ihlal ediyor.

Haziran ayında 16 fatura kesen Enerjisa, temmuz ayında 36 günlük fatura kesti. Bir vatandaş, “Allah, sizi bildiği gibi yapsın..” diyerek dert yandı.