Bakan Nebati’den enflasyon açıklaması! Enflasyon düşecek mi? Gıdada fiyatlar düşecek mi?

Son 1 yıldır enflasyonda yaşanan artış kira başta olmak üzere gıda fiyatlarına da yansımıştı. Hükümet enflasyonla mücadele için bir takım tedbirler alırken enflasyonun düşeceği sinyalleri sık sık verilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı bir programda enflasyon ile ilgili soruları yanıtladı. Peki, Enflasyon düştü mü? Enflasyon ne zaman düşecek? İşte Bakan Nebati’nin açıklamaları!

Bakan Nebati’den enflasyon açıklaması! Enflasyon düşecek mi? Gıdada fiyatlar düşecek mi?

Enflasyon artışı ile birlikte başta Pazar olmak üzere hayatın her alanında fiyat artışları görüldü. Gıda fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte hükümet enflasyonla mücadele kapsamında bazı çalışmalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başta olmak üzere hükümetten sık sık enflasyonun düşeceği ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT Haber televizyonunun İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) düzenlediği canlı yayında enflasyon ile ilgili soruları yanıtladı.

Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında alınan tedbirler ve konulan hedeflere ilişkin yaptığı değerlendirmede, ortaya konulan hedeflerin büyük bir kısmına ulaşıldığını belirtti.

İhracat, istihdam ve büyüme gibi makro ekonomik göstergelerde başarı yakalandığına işaret eden Nebati, Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu, büyük bir depreme rağmen üretimin ve ihracatın durmadan devam ettiğini ifade etti.

GIDADA FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Nebati, temel gıda maddelerinde fiyatların aşağı yönlü bir seyir izlediğini belirterek, mayıs ayı itibarıyla da düşüşlerin hızlanacağını dile getirdi.