Memur ve emekliler dikkat! Belli oldu

Yılın son enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan verilerle memur-emekli zammı da ortaya çıktı.

Memur ve emekliler dikkat! Belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yılın son enflasyon verisini açıkladı. TÜİK'in açıklayacağı Aralık enflasyon verilerine göre  memur ve emeklilere verilecek zam oranları belli oldu.

Aralık ayına ilişkin enflasyonun yıllık 14.60 aylık ise 1.25 olmasıyla SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 8,36 zam alacağı ortaya çıktı.

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin Ocak maaşlarına yüzde 3 zam olacak. Ayrıca 2020'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon hesaplaması da yapılmış olacak.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.TÜİK'in bugünkü açıklamasıyla memur ve memur emeklilerinin Ocak 2021 maaş zam oranı yüzde 7,36 oldu.

Toplu sözleşme gereğince enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2020'nin ilk 6 ayında enflasyon yüzde 5,75 olmuş, bu nedenle söz konusu dönem için belirlenen yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı memur maaşlarına yansıtılmıştı.

Öte yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.