Enkazda birbirine sarılı bulunan iki kardeş toprağa verildi

10 ili etkileyen büyük deprem felaketinin ardından kimlikleri belirlenen cenazelerin defin işlemleri de sürüyor. Hatay'da arama kurtarma ekiplerinin birbirlerine sarılmış olarak buldukları iki kardeş bugün defnedildi.

Enkazda birbirine sarılı bulunan iki kardeş toprağa verildi

Hatay'da görevli Uzman Çavuş Alişan Subaşı ve Ayşen Subaşı'nın oturdukları bina depremde yıkıldı. 7'nci katta yaşayan çift, enkazdan kendi imkanlarıyla yaralı olarak çıktı.

Çiftin çocukları Hilal Subaşı (23) ve Ali Kemal Subaşı'nın (15) cansız bedenine ise dün ulaşıldı. Kurtarma ekipleri kardeşlerin cesedini birbirine sarılmış halde buldu.

Özel bir hastanede hemşirelik yapan Hilal ile Ali Kemal Subaşı'nın cenazesi memleketleri Isparta'nın Eğirdir ilçesine getirildi.

YAZ AYLARINDA EVLİLİK PLANI YAPTIĞI ÖĞRENİLDİ

Tepeli Köyü Camisi'ndeki cenaze namazına kardeşlerin anne ve babası ile Hilal Subaşı ile 15 gün önce nişanlandığı Üzeyir Kuban da katıldı. Kuban ile Subaşı'nın yaz aylarında evlilik planı yaptığı belirtildi.

Ayşen Subaşı ile baba Alişan Subaşı, çocuklarının tabutu başında gözyaşı döktü.

Cenaze namazı sonrası iki kardeş, köy mezarlığında toprağa verildi.

Uzman Çavuş Alişan Subaşı'nın bulduğu demir parçasıyla yıkıntıları kazıp eşiyle enkazdan çıktığı, devrilen apartmanın yan binayla birleşmesi nedeniyle diğer odadaki çocukların kurtarılamadığı öğrenildi.