Enkazdan ağzında sigarayla çıkarak gündem olmuştu! Enkaz altında geçen 3 günü ilk defa anlattı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında enkaz altından çıkanların görüntüleri sosyal medya da kimi zaman duygulandırırken kimi zaman gülümsetti. Depremin 3. gününde 58 yaşındaki Soner Tuğtekin'in ağzında sigarayla enkazdan çıkarılmış, Tuğtekin bu hareketiyle pek çok insanı şaşırtmıştı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Tuğtekin, o zor anları anlattı.

Enkazdan ağzında sigarayla çıkarak gündem olmuştu! Enkaz altında geçen 3 günü ilk defa anlattı

Kahramanmaraş depremi sonrasında 10 kentte büyük yıkım yaşandı. Adıyaman'da bu illerden bir tanesi oldu. Adıyaman'da Merkez Ali Taşı Mahallesi Umut Apartmanı'nın giriş katında eşi Hatice, oğlu Deniz'le birlikte oturan depremzede Soner Tuğtekin, ağzında sigarayla enkaz altından çıkarak ülkenin gündemine bomba gibi düşmüştü. Enkaz altında kalan kızı ve eşini kaybeden Tuğtekin, olay gününü anlattı. 

Enkazdan ağzında sigarayla çıkarak gündem olmuştu! Enkaz altında geçen 3 günü ilk defa anlattı - Resim : 1

"SADECE OĞLUMU ÇEKEBİLDİM"

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, deprem anında evin salonunda olduğunu söyleyen Tuğtekin, eşi ve çocuklarını yanına almak için çabaladığını söyledi. Yaşadıkları binanın bir anda çöktüğünü söyleyen Tuğtekin, "Kolon kızımın üzerine düştü. Hanımı çekmeye çalıştım ama kolu bazaya sıkıştı. Oğlum koltuğumun altındaydı sadece onu çekebildim" dedi.

Enkazdan ağzında sigarayla çıkarak gündem olmuştu! Enkaz altında geçen 3 günü ilk defa anlattı - Resim : 2

"BİRBİRİNE ÇARPTIRIP ATEŞ ÇIKARTARAK ATEŞ SORUNUMU ÇÖZDÜM"

Deprem anında ve enkaz altında kaldığı süreçte yaşadıklarını anlatan Tuğtekin, " Yanımda sadece tütün ve 1.5 litrelik su vardı. Çok sigara içmekten çakmağımın gazı bitti. Sigaralarımı yakamadım. Kumandanın pillerini parçalayıp, kablolarını birbirine çarptırıp ateş çıkartarak ateş sorunumu çözdüm" şeklinde konuştu.

Enkazdan ağzında sigarayla çıkarak gündem olmuştu! Enkaz altında geçen 3 günü ilk defa anlattı - Resim : 3

"EŞİM ÇIKANA KADAR KALDIRIMDA YATTIM"

Enkaz altında kaldığı 3 gün boyunca yanında bulunan su ve tütün ile hayatta kalma mücadelesini anlatan Tuğtekin, " Yardım için bağırıyorduk. Cevap gelince sigaraları art arda yakmaya başladım. Elimde de çıktığımda o yüzden sigara vardı. Hastaneye gitmek istemedim çünkü Haticemi bırakmak istemedim. Hastaneye gidince verdikleri serumu bırakıp enkaz alanına gittim. Eşimin cansız bedeninin çıkarıldığı 4'üncü güne kadar kaldırımda yattım" dedi.