Erdoğan: 23 Haziran'ı milli iradenin tecelli tarihi olarak görüyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zeytinburnu sahilinde vatandaşlarla buluştu. Edoğan burada gazetecilere yapmış olduğu açıklamada; "23 Haziran'ı milli iradenin tecelli tarihi olarak görüyorum" dedi.

Erdoğan: 23 Haziran'ı milli iradenin tecelli tarihi olarak görüyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zeytinburnu sahilindeydi.

Bir ailenin yer sofrasına konuk olan Erdoğan orucunu burada açtı. Erdoğan daha sonra bir başka yere giderek Cemal Ece adlı vatandaşın çay davetini kabul etti. Çay içip sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan bir başka vatandaştan sigarayı bırakma sözü verdirerek sigara paketini de aldı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, "Yenikapı sahile gideyim, orada vatandaşlarla iftar yapayım dedim." diye konuştu.

Parkta en çok "Tayyip dede" sesleri duyulduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Mevsim artık yaza giriyor. Çocuklar için burası tam cıvıldama yeri. Tayyip amcalarını da Tayyip dedelerini de herhalde çok seviyorlar. Ben de onları çok seviyorum. Gördüğünüz gibi oyuncaklarla beraber onlarla birlikte oluyoruz." dedi.

Bir gazetecinin "Başkanım, sahada mikrofon uzattığımız zaman özellikle de AK Partili seçmenler şunu söylüyor; oy kullanmaya gitmeyenler de var ama gitmediklerinden dolayı büyük pişmanlık duyanlar da var." ifadeleri üzerine, Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:

"İnşallah o pişmanlık duyanlar, sandığa gitmek suretiyle o nedametlerini, pişmanlıklarını inşallah, hakikaten milli irade noktasından adeta affettirmiş olacaklar ve milli irade şimdi tam manasıyla tecelli etmiş olacak. 23 Haziranı bu noktada milli iradenin tecelli tarihi olarak görüyorum."