Erdoğan: Türkiye yeni bir İstiklal Harbi veriyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan: Türkiye yeni bir İstiklal Harbi veriyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:

"Cumhuriyetimize emek veren herkese teşekkür ederim."

"Son altı aydır ardı ardına yaşadığımız saldırılar yüzünden kimi hedefler ileriye kaymış olsa da 2023 hedeflerine ulaşacağız."

"Artık her alanda kendi iradesini ortaya koyan bir Türkiye var."

"Bugüne kolay gelmedik, biz ve milletimiz çok büyük bedeller ödedi."

"Eksiklerimiz hatalarımız oldu ama içten pazarlığımız, art niyetimiz, korkumuz asla olmadı."

"Türkiye'yi Suriye, Irak, Libya gibi yapabileceklerini sandılar."

"Milletimiz olup biteni görüyor ve hiç bir fedakarlıktan çekinmiyor. Türkiye yeni bir İstiklal Harbi veriyor. Hamdolsun zafere doğru adım adım yürüyor."

 - Milletvekillerine 'devam' konusunda uyarı

"Sevgili arkadaşlar, Allah rızası için parlamento çalışmalarımızda lütfen karar yeter sayısı noktasında grubumuzu darda zorda bırakmayın. toplantı yeter sayısında grubumuzu darda zorda bırakmayın. Önce toplantı yeter sayısı, karar yeter sayısı. Hep birlikte orada yer alacağız ki muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyelim. Bir iktidar partisine yakışan budur. Bu millet sizleri bizleri buraya bunun için gönderdi. Eğer bunu yapmazsak, bunun vebalinden kurtulamayız. Bakın açık konuşuyorum, aldığımız ücreti de kendimize helal kılamayız. Yani Grup Başkanımızın, Başkan vekillerimizin müsadesi olmadan, yurt dışında bazı görevlendirmeler olmadan arkadaşlarımızın Salı, Çarşamba, Perşembe. Fevkalede bir şey olmadıktan sonra 3 gün yahu. 3 gün şu Meclis'teki çalışmalarda sürekli bulunmamız lazım. Bulunacağız ki işin hakkını verelim. Şimdi bütçe dönemine giriyoruz. Tüm bu çalışmalarda iktidar partisi olarak, Cumhur ittifakı olarak biz yerimizi almazsak bunun izahı olmaz.Bunu harfiyen yerine getirmemiz lazım."

- Barış Pınarı Harekatı

"Geçmişte yıllarca bizi kendi içimize hapsederek, birbirimizle kavga ettirerek medeniyet misyonundan uzak tuttular."

"İspanya'dan Afrika'ya başı dara düşen, ecdadımıza sığınmıştır."

"Bu coğrafyada, Türk bir kavmin değil, medeniyetin adıdır."

"Barış Pınarı Harekatı başladığından beri yurt dışında, ülkemiz aleyhinde 700'e yakın eylem gerçekleştirildi."

"Bugün kendi ellerinizle beslediğiniz terör yılanı eninde sonunda sizi de ısıracaktır."

"Kendi vatandaşınız olan teröristleri almamak için kıvrandığınızı biliyoruz."

"Diğer ülkelerden tek beklediğimiz, teröriste terörist, mazluma mazlum gibi davranmaları."

- "Selam tüm Mehmetçiğimize"

"Bunlar, askerimizi selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallı. O yüzden biz kararlıklıkla durmadan yolumuza devam edeceğiz. Selamımıza da ara vermeyeceğiz.Selam tüm Mehmetçiğimize diyecek, yola devam edeceğiz."

"Harekata başladığımız zaman dünya kamuoyunda bir şaşkınlık oluştu. Bizim bu kadar kısa sürede sonuç alacağımızı beklemiyorlardı."

"Bunlar için petrolün bir damlası binlerce insanın kanına bedel."

"Rusya Federasyonu'ndan, Tel Rıfat'ın şu an itibariyle teröristlerden temizlendiği sözünü aldık."

"Teöristlerin şehit ettiği 20 evladımız var. Bunlar için arayan hiç bir Batılı olmadı."

"Rabbim bize en kısa zamanda zaferi nasip etsin."

- "Ben turist miyim ne işim var Berlin'de?"

"Teröristleri kurtarma noktasına geldiğinde Batı hep bu harekatı durdurmamızı istiyor. Hep soru şu: Ne kadar kalacaksınız? Ben de kendilerine şunu söylüyorum: Siz ne zaman çıkıyorsunuz onu söyleyin."

"Berlin'de, Londra'da bir toplantı yapsak diyorlar. Bu toplantının yapılacağı üç yer var. Şanlıurfa, Gaziantep ya da İstanbul. Gelin burada yapalım. Bu soru, bu teklifin gerçekten akılla mantıkla izahı yok. Olayın olduğu yer burası, sen beni Berlin'e çağırıyorsun. Ben turist miyim ya, ne işim var benim orada? Eğer bu konuda samimi, dürüstseniz, buyrun olayın yaşandığı yere gelin. Gelin de belki size sınırları gezdiririz. Buraları da görme fırsatınız olur. Ama yok. 3-4 Aralık'ta Londra'da NATO Liderler Zirvesi var, orada bu görüşmeleri yapabiliriz."

"Gerekirse güvenli bölge alanımızı genişletiriz."

"Rusya bize 34 bin teröristin hattın dışına çıktığını bildirdi. Teröristlerin saldırıları sürerse kendi harekatımızı başlatma hakkımız saklı duruyor."

"Adım adım kendi planımızı hayata geçiriyoruz."

- Temsilciler Meclisi'nin tasarısı

"ABD siyaseti içinde bir ekip sözde "Ermeni soykırım" iddiası ile ilgili yaklaşık 20 yıldır bu yönde gayret gösteriyor. bugüne kadar ABD yönetimlerin feraseti sayesinde engelleniyordu. Ancak son dönemde ABD kamuoyunda ülkemiz aleyhine oluşan hava kullanılarak Temsilciler Meclisi'nden geçirildi. Yani fırsatçılık yapıldı. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum. Bu adımın hiçbir kıymeti yok. Bunu tanımıyoruz zaten. Kendileri çalıp kendileri oynuyor. Buna rağmen bu iftiranın bir ülke parlamentosunda kabul edilmesinden dolayı üzüntülüyüz. Biz bu iş tarihçilerin, arkeologların işidir diyoruz. Bu işe siyaset gömleği giydirilmesin. Arşivlerimiz açtık. 1 milyonun üzerinde belge var. Bugüne kadar Ermeniler bir arşiv sunamadılar. Yok ki sunsunlar. Uluslararası camia, karşımızda Türkiye var, Türkiye'den daha büyük düşman olur mu, Türkiye'nin aleyhine ne olacaksa bunu yapalım anlayışında. Bunu demekle bir yere varamazsınız. Bal bal demekle, ağız tatlanmaz. Suçlusun suçlusun demekle de bizi suçlayamazsınız. Böyle bir şey yok. Almış olduğunuz bu kararı biz tanımıyoruz."

"Ülkemzi aleyhine oy kullanan tüm Temsilciler Meclisi üyelerinin bir an önce kendilerine gelmelerini arzu ediyoruz."

"Bizim inancımızda soykırım kesinlikle yoktur. Böyle bir ithamı milletimize yapılmış hakaret kabul ederiz."

- "ABD, bir FETÖ'ye mahkum olacak kadar küçüldü mü?"

"FETÖ'nün yıllarda piyasada dolaştırdığı tutarsız iddialarına dayandırılan şahsım, ailem ve bakanlarımla ilgili tasarıyı da şiddetle reddediyoruz."

"FETÖ'nün iddialarına dayandırılan şahsım, ailem ve bakanlarımla ilgili tasarıyı da şiddetle reddediyoruz."

"ABD, bir FETÖ'ye mahkum olacak kadar küçüldü mü? Adalet Bakanlığımız sizlere 90 koli suç belgesş dosya gönderdi. Şunları bir inceleyin. Türkiye'ye darbe yapan bir teröristbaşını ülkenizde saklıyorsunuz. Yoksa bu sizin özel olarak değerlendirme noktasında kullandığınız bir manivela mı? Bundan size bir fayda gelmez. Ya bunu teslim edeceksiniz ya da bundan sonra bizden suçluların iadesi ile ilgili herhangi bir anlaşma iade beklemeyeceksiniz."