Erdoğan, seçim tarihinde 14 Mayıs’ı işaret etti! Astrolog Zeynep Turan’ın tv100’deki açıklamaları yeniden gündeme geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bugün seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından, 27 Aralık’ta tv100’de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk olan ünlü Astrolog Zeynep Turan’ın seçim tarihine ilişkin sözleri Twitter’da yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada seçim için 14 Mayıs’ı işaret ederek “Menderes, 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter söz milletin’ dedi, milletimiz 73 yıl sonra 6’lı masaya aynı gün ‘Yeter’ diyecek” ifadelerini kullanmıştı.

Ünlü astrolog Zeynep Turan’ın tv100’de ilgi ile takip edilen Candaş Tolga Işık ile Az Konuştum programında seçim tarihine ilişkin yaptığı açıklama sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasında yer aldı. Turan’ın seçim tarihine ilişkin sözleri Twitter’da gündem oldu.

“ERDOĞAN MERKÜR RETROSUNDA DOĞDUĞU İÇİN SEÇİMİ MERKÜR RETROSUNA GETİRMESİ GEREKİYOR”

Turan, 27 Aralık’ta Az Önce Konuştum’a konuk olduğu programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkür retrosunda doğduğunu ifade ederek, “Dolayısıyla Merkür retrosunda doğmuş bir insanın seçimi Merkür retrosuna getirmesi gerekiyor. 22 Nisan ila 16 Mayıs tarihleri arasında Merkür retrosu var boğa burcunda. Türkiye güneşinin karşısında. Dolayısıyla bu tarihe seçim getirilebilir. Böyle bir tahminim neden var? 2019’da yerel seçimlerde retroya denk gelmediği için büyükşehirleri kaybedeceğini öngörmüştüm. Çünkü ben bunu yazmaya dün başlamadım” ifadelerini kullanmıştı.

“HAZİRAN’DA SEÇİM YAPMAYABİLİR” DEMİŞTİ

Candaş Tolga Işık’ın söz konusu yayında “Astrolojik olarak, seçim Mayıs’ta yapılırsa Sayın Erdoğan daha şanslı diyorsun. Doğru mu anlıyorum. Haziran’da yapılırsa seçimde kim şanslı görünüyor?” sorusuna ise, “Haziran’da seçim yapmayabilir. Geçmiş haritalarını kitaplara çevirip yazdım Sayın Cumhurbaşkanımızın. Retrolu bir insan neden retrosuz bir tarihe getirsin. Ona hiç yaramaz o zaman” şeklinde yanıt vermişti.

Turan’ın söz konusu açıklamaları, Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından Twitter’da çok sayıda etkileşim aldı.