Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya gelen kabine toplantısı sona erdi. Koronavirüs önlemleri ve Filistin gündem maddeleriyle toplanan kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başladı: 

"Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma tedbirleri sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık."

"1 Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşme takviminin 2. etabını görüştük. Gelişmelere göre bu konudaki uygulama esaslarını paylaşacağız."

"Aşı faaliyetlerine hız veriyoruz. Öğretmenler başta olmak üzere, riskli grupların tamamının bir an önce aşılanmasını sağlamaya çalışıyoruz."

“Aşı faaliyetlerine tedarik programının el verdiği ölçüde hız veriyoruz. Salgının süresi uzadıkça tahammüllerin azaldığını, sabırların tükendiğini biliyoruz.”

"Türkiye bedel ödemeden süreci yönetebildiyse bunu aldığımız tedbirlere ve milletimizin dirayetine borçluyuz."

"En zorunu geride bıraktık. Bundan sonra eskisi kadar kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını ümit ediyoruz."

"Bir kez daha salgının başladığı günden bu yana yaptığı fedakarlıklar için milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum."

"Turizm sektörümüzü ayakta tutmak için çalıştık, çabaladık."

"Bir başka müjdeye geliyoruz. 645 bin emeklimizin maaşını 1500 liraya çıkardık. Esnaf desteğinden 1 milyon 200 bin vatandaşımız yararlandı. Kısa çalışma ödeneğinden 3 milyon 768 bin, işsizlik ödeneğinden 1 milyonun üzerinde, nakdi destekten de 2 milyonun üzerinde vatandaşımız yararlandı."

"Bankacılık sektörümüzün vatandaşlarımıza verdiği kredilerin kredi garanti fonu vasıtasıyla kolaylaştırdık." 

"661 milyar liralık bir kaynağı insanımızın emrine vermiş olduk."

"Bu hibe programıyla salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara veren esnafa 2 grup halinde destek olacağız. İlk grupta, Kahvehane, cafe, servisler, öğrenci yurtları, internet kafeler, lunaparklar.. Yaklaşık 235 bin işletmeye 5 bin liralık hibe ödemeleri yapılacak.

“İkinci grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb. yer almaktadır. Bu gruba berberler, otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz.”

"Nefes kredisi adı altında yeni bir adım atıyoruz. Bu desteklerin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."

"Çiftçilerimize de müjde var. Üreticilerimizin elinde bulunan çeltiğin 15 bin tonunu da TMO stoklarına dahil ettik. Bu yıl kuraklık sebebiyle bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı anlaşılmaktadır. Hububat ve bakliyatta ülkemizin ihtiyacını karşılama konusunda sıkıntısı olmayacaktır. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin borçları ertelenecek. Üretim maliyetleriyle gelişmeleri dikkate alarak 2021 yılı alım fiyatları değişti."

"Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir."

"Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz."

"Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak."

"Çay üreticilerimiz için alım fiyatı da artırıldı. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir."

"Gönlü buruk kalan vatandaşlarımız varsa onlardan helallik istemek kültürümüzün gereğidir."

"MİT Başkanlığımızın çalışmaları sayesinde PKK'nın Suriye genel sorumlusu Sofi Nurettin kod isimli terörist Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilmiştir. Pek çok kanlı eylemin faili olan bu terörist, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında askerlerimize karşı yapılan pek çok saldırının da sorumlusudur. Gara Operasyonu sırasında 13 masum insanımızın şehit edilmesi talimatını verenlerden biri yine bu teröristtir. "

"Bu ülkeye ihanet eden, kurşun sıkan, insanımıza zarar veren, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birliğine, devletimizin bekasına tehdit oluşturan herkesi aynı akıbetin beklediğini hatırlatıyorum."

"Yürüttüğümüz mücadele sayesinde suç örögütlerini milletin başına musallat olmaktan çıkardık. Hukuk dışı her araçtan medet umanlar yeni araçlara yöneldiler. Bu kirli senaryoyu da aynı şekilde bozacağız. Üzüntümüz ülkemizde hala çetelerden medet umancak kadar küçülen insanların olduğunu görmektir."

"Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibi. Onlarla aynı çuvala girerseniz başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz."

"Birilerinin Filistinden bize ne gibi cehalet kokan yaklaşımlarına şahit olabiliyoruz. Bizim de peygamberimiz olan nice nebi bu topraklarda yaşamıştır. Hıristiyanlığın tüm mezheplerinin en önemli kiliseleri Kudüs sınırları içerisinde. Mescid-i Aksa'nın ilk avlusunun adı Yavuz Sultan Selim'in yatsı namazına atfen 12 bin şamdanlı avludur."

"(Biden'in İsrail'e silah onayı) Lafa geldiğinde silahsızlanma gibi konuları konuşuyorlar. Sayın Biden, sözde ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi de orantısız saldırıyla Gazze'ye saldıran ve yüzbinlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Biz bu konularda çok daha fazla duramayız, durmayacağız. Ve bugün de tekrar hatırlatıyorum 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz."

"Bugün Filistinliler tarafından felaket günü olarak adlandırılan 1948 yılından itibaren bu kadim topraklardaki istikrarsızlıklar tek taraflı bir katliama dönüşmüştür."

"Bize düşen görev mazlumun yanında yer almak, hakkını ve hukukunu gözetmektir."

"Sadece 1948 ile 1967 yılları arasında 3.5 milyondan fazla Filistinli yurtlarından edilerek mülteci konumuna düşürülmüştür."

"5-6 yaşındaki yavruları öldürecek kadar bunlar katil, yaşlı insanları öldürecek kadar katil, kadınları yerlerde sürükleyecek kadar katil..."

"Bir yandan Kudüs'ün mahremiyetine el uzatan diğer yandan Gazze'deki sivilleri insafsızca bombalayan içinde medya gruplarının olduğu devasa bir binayı da bombalayarak yerle bir edenler, işte bu terör devleti İsrail'dir."

"Filistin'de yaşanan trajediye açıkça destek olanlar yarın kendi başlarına geleceklerin tohumlarını ektiklerini unutmamalıdırlar."

"Filistinli çocukların bombalarla ölmesi ile ilgilenmeyenler, İsrailli çocukların füze seslerinden korkması karşısında dehşete kapılabilmektedir. Halbuki çocuklar öldürülürken değil, uyutulurken sessiz kalınmalıdır."

"Başbakanlık binasına İsrail Bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum. Avusturya devleti herhalde soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını Müslümanlara ödetmeye çalışıyor."

"Gelinen noktada artık Kudüs konusunda ayrı bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Kudüs'ün kalıcı bir barışa ve huzura kavuşması için herkesin fedakarlık yapmasını bekliyorum"

"Papa ile yaptığımız telefon görüşmesinde bu hissiyatımı kendisiyle paylaştım."

"Kudüs'ün Üç dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi günümüz şartlarında en doğru ve tutarlı yol olacaktır."