Ertuğrul Özkök: Marmaris yangınında devlet daha iyi çalıştı

tv100'de yayınlanan Cengiz ile Ahtapot programında Ertuğrul Özkök, Marmaris'te çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarıyla ilgili "Bu defaki olayda devlet daha iyi çalıştı" dedi.

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanlarına kadar en çok merak edilenler Cengiz ile Ahtapot'ta konuşuldu. Marmaris'te 21 Haziran'da başlayan orman yangınıyla ilgili düşüncelerini aktaran Özkök bu yıl alınan önlemlerle yangınların kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldüğünü belirtti. Özkök  "Bu defaki olayda devlet daha iyi çalıştı. Bu da bir gerçek. Geçen yıldan ders aldık." dedi. 

"Alınması gereken tüm önlemler alındı"
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris yangınıyla ilgili "Geçtiğimiz yıl ülke olarak edindiğimiz çok önemli bir tecrübe var. 1945'ten bu yana en büyük Orman Yangını olmuştu. O tecrübeyi de arkamıza alarak ciddi bir çalışma yürütüldü. Geçtiğimiz sene 3 tane uçağımız vardı bu yıl 20... Yer aletleri çok çok önemli. Bir anlamda kara kuvvetleri çok önemli. Bugün itibarıyla helikopter ve uçak sayımız 41'e çıktı. 52 haneden 152 vatandaşımızı yerleşim yerlerinden tahliye etmek zorunda kaldık. Tamamen emniyet amaçlı. Alınması gereken tüm önlemler alındı." değerlendirmesini yapmıştı.

Geçen yıl 8 kişi hayatını kaybetmişti
28 Temmuz 2021'de Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve kısa sürede Muğla, Adana, Mersin'e yayılan yangınlar zor günler yaşatmıştı. Yangınlara 15 yangın söndürme uçağı, 62 helikopter, 9 insansız hava aracı, 1 insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 450 iş makinesi ve 5250 personel ile müdahale etmişti. 8 kişinin hayatını kaybettiği yangınlarda çok sayıda vatandaş yaralanmıştı.