Uzmanlar uyardı!.. Bu ilimizde 1 ay içinde 3 kişi aynı sebepten hayatını kaybetti!

Erzincan’da son 28 gün içerisinde yıldırım düşmesi sonucu 3 çoban yaşamını yitirdi.

Uzmanlar uyardı!.. Bu ilimizde 1 ay içinde 3 kişi aynı sebepten hayatını kaybetti!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, yıldırım ve şimşek olaylarında geçen yılın haziran-temmuz aylarına göre bu yıl artış yaşandı.

Sağanak yağışların etkili olduğu Doğu Anadolu bölgesinde meteoroloji yetkilileri yıldırım düşmelerine karşı açık arazide çalışan vatandaşlara uyarıda bulundu. Erzincan’da 10 Haziran - 7 Temmuz 2019 tarihleri arasında meydana gelen 3 ayrı olayda, yıldırım isabet eden 3 çoban yaşamını yitirdi.

Uzmanlardan konuyla ilgili şu uyarı yapıldı...

"Doğadaki elektromanyetik alanlar ve elektromanyetik kirlilik son derece arttı. İnsanlar artık sıfır potansiyel değil, belli bir potansiyele sahip. Yıldırım da daha düşük bir potansiyele sahip olan insana çarpıyor, oradan da yere düşüyor. Cep telefonu da elektromanyetik sistemle çalışıyor. Avrupa'daki birçok bilim adamı, BM ve Avrupa Parlamentosu'na verilen dilekçelerle 5G'nin çalışmalarının durdurulmasını istediler.

5G geldiğinde yeni baz istasyonları kurulacak, elektromanyetik alanlar artacak. Doğal denge ve insan yapısı (erken ergenlik vs.) bozulacak. Sonuçta insan da elektromanyetik bir yüktür. Buna cep telefonları ve ortamdaki diğer kaynakların da katkısı olabilir. Elektromanyetik alanın artması, istenmeyen olaylara sebep oluyor. Bu gibi olaylar, çok daha fazla yaşanacak"