Erzincan'ın yüksek kesimleri beyaz örtü altına girdi

Aralık ayı ile beraber her geçen gün soğuyan havalar beraberinde kar yağışını da getirdi. Kent merkezinde yağmur yağışı gerçekleşirken yüksek kesimlerde ise kar gözlemlendi.

Erzincan'ın yüksek kesimleri beyaz örtü altına girdi

Aralık ayı ile iyice kendisini hissettiren soğuk hava ve kış Erzincan'da da etkisini göstermeye devam ediyor. Merkezde yağmur yağışı gerçekleşirken yüksek kesimlere yağan kar birçok köyü beyaza boyadı. 

KAR VE TİPİ YAĞIŞI GERÇEKLEŞTİ

Kent merkezinde yağmur yağışı yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi, Erzincan - Sivas kara yolu Kızıldağ Geçidinde ağır tonajlı araçların ilerlemesini güçleştirdi. Karayolları ekipleri güzergâhta kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar ve tipi, Erzincan - Gümüşhane kara yolu Ahmediye Geçidi ve Sivas güzergâhındaki Sakaltutan Geçidinde de etkili oldu.

 

Erzincan'ın yüksek kesimleri beyaz örtü altına girdi - Resim : 1

ERZURUM, ERZİNCAN VE BAYBURT ÇEVRELERİNİ YAĞIŞ BEKLİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan ve Bayburt çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur ile yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 

Erzincan'ın yüksek kesimleri beyaz örtü altına girdi - Resim : 2