Erzincan'ın yüksek kesimleri karlar içinde kaldı

Kasım ayı ile beraber ülke genelinde etkisini gösteren soğuk havalar adeta kış geldi dedirtti. Erzincan'ın yüksek kesimlerine yağan kar Erzincan'ın tepelerini ve birçok köyü beyazlar içinde bıraktı.

Erzincan'ın yüksek kesimleri karlar içinde kaldı

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve kış Erzincan'ın yüksek tepelerine ve birçok köyünde kar yağışına neden oldu. Hava sıcaklığının hızla düştüğü kentte tepeler beyazlar içinde kaldı. 

YÜKSEK KESİMLERDE BULUNAN KÖYLER KARLA KAPLANDI

Hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düştüğü kentte yüksek kesimlere kar yağdı. Keşiş Dağı ve Munzur Dağlarının üst kesimleri karla kaplandı. Yüksek kesimlerde bulunan köy ve mezralarda da kış şartları kendini iyice hissettirdi.Şehir merkezinde aralıklı yağmur yağışı görülürken ağaçlarda sararan yapraklar dökülmeye başladı.

 

Erzincan'ın yüksek kesimleri karlar içinde kaldı - Resim : 1

''İKLİMSEL ŞARTLAR NEDENİYLE ESKİ KIŞLAR YAŞANMIYOR''

Vatandaşlar iklimsel değişiklik nedeniyle artık eski kışların yaşanmadığını belirtti. Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu geçeceği, yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Erzincan'ın yüksek kesimleri karlar içinde kaldı - Resim : 2