Bahşiş almak için kurulan tuzak 11 yaşındaki çocuğu yaraladı

Erzurum'da sünnet konvoyunda bahşiş toplamak isteyen çocukların kurduğu tuzak 11 yaşındaki Muhammet'i yaraladı

Bahşiş almak için kurulan tuzak 11 yaşındaki çocuğu yaraladı

Erzurum’da Derya-Bedir Kuytan çiftinin oğlu Muhammet Samet Kuytan'ın sünnet töreni için kalabalık bir konvoy, şehri turladı.

Konvoy, Abdurrahman Gazi Türbesi'ne ziyarete gittiği esnada bir grup çocuk, bahşiş almak için konvoyun önünü keserek tuzak kurdu.

 Bahşiş toplamak amacıyla yol kesen çocuklar, sünnet arabası geçtiği sırada yola çektikleri ipi kaldırdı.

İp, aracın açılan üst bölümünden dışarı bakan Muhammet Samet Kuytan’ın yüzünü kesti.

Kuytan, ipin boğazına takılmasından son anda kurtulduğunu ancak yüzüne yara almaktan kaçamadığını söyledi.

''İpi yüzümde hissettim''

Muhammet Samet Kuytan, başına gelenleri şöyle anlattı:

“Konvoyla türbe yoluna çıkıyorduk. Ben de araçta su içiyordum. Kafamı camdan çıkardım, o anda biz yoldan geçerken çocuklar ipi kaldırdı. İpi yüzümde hissettim, hemen oturdum. Annem 'Ne oldu' diye sordu. Ne olduğunun farkında bile değildim. Babam arabayı sağa çekti. Yüzümde yanıklar var gibiydi. Korkudan yürüyemiyordum. Hastaneye gittik. Doktorlar krem verdi. Şimdi bu haldeyim. İp az daha kulağımı kesecekti. Beş lira için can bile alacaklar.

''Çocuğumun çırpındığını gördüm''

Derya-Bedir Kuytan çifti, üzüntülerinden gözlerine uyku girmediğini söyledi.

Çocuğunun yüzünü her gördüğünde bunu yapanlara öfkesinin dinlemdiğini belirten 3 çocuk annesi Derya Kuytan, şu ifadelere yer verdi:

“İpi tutan çocukları gördük. Bırakırlar diye düşündük. Geçtiğimiz esnada ipi kaldırdılar. Eğlence anında çocuğun yukarıda olduğunun hiç farkında değildik. Arkamı döndüğümde çocuğumun çırpındığını gördüm. 'Anne yüzüm yandı' diye bağırıyordu. Ben benzin döktüler zannettim. İp olduğu hiç aklıma gelmedi.

Çocuğumun yüzü bembeyaz olmuş, resmen şişmişti. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kendinde değildi. Sadece yavrumun yüzü ne olduysa tamamen gitti diye düşündüm. Kollarımızda bayıldı. Günümüz hastanelerde geçti. Bu sadece bizim başımıza gelen bir şey değil oradan geçen herkes şikayetçi.

Kaynak: En son haber