Erzurum'un renk değiştiren doğa harikası Gökkuşağı Tepeleri turist ve doğaseverleri ziyaretine bekliyor

Erzurum'un doğal güzelliklere sahip ilçesi Oltu'da yer alan Gökkuşağı Tepeleri, doğal güzelliği ve eşsiz manzarası ile gören herkesi büyülüyor. Doğaseverler ve turistlerin ilgisi ile karşı karşıya olan Gökkuşağı Tepeleri milyonlarca yılın izlerini taşıdığı yamaçları ile eşsiz bir manzaraya sahne oluyor.

Erzurum'un renk değiştiren doğa harikası Gökkuşağı Tepeleri turist ve doğaseverleri ziyaretine bekliyor

Erzurum'un doğal güzelliği Oltu ilçesinde yer alan Gökkuşağı Tepeleri, milyonlarca yılın izlerini taşıyan ve günün farklı saatleri güneş açısına göre renk değiştiren yapısı ile ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Turist ve doğaseverlerin yoğun ilgisi ile karşı karşıya olan Gökkuşağı Tepeleri Erzurum'un önemli değerleri arasında yer alıyor.

BENZERİ YALNIZCA ÇİN'DE VAR

Oltu'nun bu gizemli tepeleri, dünya genelinde nadir bulunan bir oluşumu temsil ediyor. Sadece Çin'de benzeri bulunan bu doğa harikası, Erzurum'un doğal zenginliklerini daha da öne çıkarıyor. Çin’in Gansu bölgesinde Zhangye Danxia Landform Geological Park adında bir jeolojik bulunuyor, 2010'da UNESCO tarafından dünya mirası ilan edilen bölge haliyle fazlaca turist çekiyor.Gökkuşağı Tepeleri'nin turizme açılması için çalışmalar başlamış durumda ve yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmesi bekleniyor.

 

Erzurum'un renk değiştiren doğa harikası Gökkuşağı Tepeleri turist ve doğaseverleri ziyaretine bekliyor - Resim : 1

ERZURUM'UN TURİSTİK POTANSİYELİNİ ARTTIRIYOR

Tepelerin olağanüstü renk değişimleri, fotoğrafçıları ve doğa tutkunlarını bölgeye çekiyor. Oltu İlçesi'nin bu benzersiz doğal güzellikleri, Erzurum'un turistik potansiyelini artırarak bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor. 

 

Erzurum'un renk değiştiren doğa harikası Gökkuşağı Tepeleri turist ve doğaseverleri ziyaretine bekliyor - Resim : 2