"Eşim komada dedi!" Cesedini 18 ay boyunca evinde sakladı! 'Garip yöntemden dolayı siyaha döndü'

Kimliği belirsiz bir kadın, geçtiğimiz yıl 22 Nisan'da vefat eden kocasının öldüğüne inanmayı reddetti. Eşinin cesedini 18 ay boyunca evinde tutan kadın, temizlik dezenfektanı kullanarak etin çürümesini engellemeye çalışarak sakladığı bildirildi.

"Eşim komada dedi!" Cesedini 18 ay boyunca evinde sakladı! 'Garip yöntemden dolayı siyaha döndü'

Indian Express'e göre, Hindistan'ın Uttar Pradesh kentinde yaşayan Vimlesh adlı 35 yaşındaki kurban, COVID-19 enfeksiyonunun neden olduğu zorlu bir zatürreeye yenik düştü. Ancak eşi, onun sadece komada olduğu konusunda ısrar etti ve cesedini evlerinin bir odasında sakladı.

"Eşim komada dedi!" Cesedini 18 ay boyunca evinde sakladı! 'Garip yöntemden dolayı siyaha döndü' - Resim : 1

Uygulanan yöntem Mısır mumyalarına yapılana benzetildi

İddiaya göre vücudunu silmek için popüler bir dezenfektan ve antiseptik temizlik ürünü olan Dettol'u kullandı ve bu da cesedin cildinde bakteri üremesini engelledi. Yetkililer, Vimlesh'in derisinin bu garip tedaviden dolayı siyaha döndüğünü bildirdiler. Kadının uyguladığı bu yöntemi ise Mısır mumyalarında yapılana benzettiler.

Kadının ayrıca, kocasının cesedine düzenli olarak yağ masajı yaptığı ve onu komadan uyandırmak için vücuduna “gangaja” olarak bilinen kutsal bir su serptiği iddia edildi. Bu süre zarfında odada 24 saat klima ünitesi çalıştırdığı için, komşuları da evden gelen kokuyu fark etmediler.

"Eşim komada dedi!" Cesedini 18 ay boyunca evinde sakladı! 'Garip yöntemden dolayı siyaha döndü' - Resim : 2

Tüm aile cesedi korumaya çalışmış 

Vimlesh'in cesedi ancak, çalıştığı işyerinin Nisan 2021'den bu yana işte olmadığını iddia eden resmi bir şikayette bulunmasının ardından yetkililer tarafından keşfedilebildi. Free Press Journal, ölümünden önce gelir vergisi memuru olarak çalışan Vimlesh'in ebeveynleri ve erkek kardeşleri de dahil olmak üzere diğer aile üyelerinin de cesedi korumaya çalıştıklarını bildirdi.

"Eşim komada dedi!" Cesedini 18 ay boyunca evinde sakladı! 'Garip yöntemden dolayı siyaha döndü' - Resim : 3

Cezai suçlama olmayacak

Vimlesh'in cesedi, geçen hafta evden çıkarıldı ve Cuma günü yakıldı. Kurbanın dul eşi ve diğer aile üyelerinin eylemleri nedeniyle cezai suçlamalarla karşı karşıya kalmayacağı bildirildi.

"Eşim komada dedi!" Cesedini 18 ay boyunca evinde sakladı! 'Garip yöntemden dolayı siyaha döndü' - Resim : 4

"Eşim komada dedi!" Cesedini 18 ay boyunca evinde sakladı! 'Garip yöntemden dolayı siyaha döndü' - Resim : 5