Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde atan sözleşmeli er 15 yıl hapse çarptırıldı! Mahkeme, “Eylemini elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadı”

Konya’da, eski nişanlısının üzerine yanıcı kimyasal madde atan sanık, ‘nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın eylemini elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadığını belirtti.

Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde atan sözleşmeli er 15 yıl hapse çarptırıldı! Mahkeme, “Eylemini elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadı”

Konya’nın Çumra ilçesinde Bakkalbaşı Mahallesinde 19 Haziran 2022 Pazar günü, Çumra ilçesindeki bir markette kasiyer olarak çalışan 28 yaşındaki Merve Küçüktekin, nişanlısı sözleşmeli er 26 yaşındaki Sabit Türk'ten, anlaşamayınca 1 yıl önce ayrıldı.

Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde atan sözleşmeli er 15 yıl hapse çarptırıldı! Mahkeme, “Eylemini elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadı” - Resim : 1

‘SU SAATİNE BAKACAĞIM’ DİYEREK EVİNE KADAR GİRDİ

Ayrılmayı kabul etmeyen Sabit Türk, genç kıza psikolojik baskı uygulayarak tehdit etmeye başladı. Eski nişanlısının evine giden Sabit Türk, kendisini görevli gibi tanıtarak "Su saatine bakacağım" bahanesiyle kapıyı açtırıp eski nişanlısının üzerine kezzap attıktan sonra kaçtı. Yüzünde, sırtında, kolunda ve vücudunun bir çok yerinde ciddi yanıklar oluşan Merve Küçüktekin, Konya Şehir Hastanesi Yanık Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ilgın ilçesinde yakalanan şüpheli Sabit Türk ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde atan sözleşmeli er 15 yıl hapse çarptırıldı! Mahkeme, “Eylemini elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadı” - Resim : 2

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜRTEN DAVA AÇILDI

Eski nişanlısı Merve Küçüktekin’i ağır yaralayan tutuklu sanık Sabit Türk hakkında ‘kadına karşı canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan hazırlanan iddianamede Küçüktekin'in, yüzü, boyun bölgesi ve kollarında; cilt ve cilt altında ikinci derece yanık oluştuğuna ve bunun basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek, hayati tehlike meydana getirecek şekilde olduğu ifade edildi.

TEŞEBBÜSTE KALDI

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuklu sanık Sabit Türk, Merve Küçüktekin ile taraf avukatları katıldı. Kararını açıklayan mahkeme, sanık Sabit Türk'ün katılan Merve Küçüktekin'e yönelik eylemi’ nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’ suçu olarak nitelendirildiğinden ve eylem sabit görüldüğünden, failin amaç ve nedeni ön planda bulundurarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sabit Türk'ün eylemini elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadığı ve teşebbüste kaldığı anlaşıldığından 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.