Eskiçağ tarihine ışık tutan yazılar mercek altında: Epigrafi Kolokyumu Pera Müzesi'nde

Hem Anadolu hem de Atikçağ dönemine ışık tutan ve son dönemde yapılan arkeolojik kazılarda daha çok ortaya çıkan epigrafik malzemeler üzerine çalışan profesyoneller ve bu alana ilgili duyan tarih meraklıları Pera Müzesi'nde düzenlenecek Epigrafi Kolokyumu'nda yarın bir araya gelecek.

Eskiçağ tarihine ışık tutan yazılar mercek altında: Epigrafi Kolokyumu Pera Müzesi'nde

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, epigrafi alanında çalışan ve bu alana ilgisi olan herkesin güncel gelişmelerden haberdar olup, bilgi alışverişinde bulunabileceği bir Epigrafi Kolokyumu düzenliyor.

Eskiçağ tarihine ışık tutan yazılar mercek altında: Epigrafi Kolokyumu Pera Müzesi'nde - Resim : 1

Zengin bir kültürel mirasa sahip Anadolu’da, Türk ve yabancı bilim insanlarının başkanlığında yürütülen ve son yıllarda ivme kazanan yüzey çalışmaları ve kazılar, epigrafik materyalin daha sıklıkla gün yüzüne çıkmasına olanak tanıyor. Bu sayede pek çok müze, geçmişe oranla epigrafik malzemeler üzerine daha fazla çalışma fırsatı buluyor. Bütün bu çalışmaların sonucunda hem Anadolu hem de Antikçağ dünyasına ilişkin bilgilerimiz her geçen yıl giderek artıyor. 

Eskiçağ tarihine ışık tutan yazılar mercek altında: Epigrafi Kolokyumu Pera Müzesi'nde - Resim : 2

Pera Müzesi tarafından, epigrafi alanında genç ve deneyimli profesyonelleri ve ilgilileri bir araya getirmek üzere düzenlenen Epigrafi Kolokyumu, 5 Mayıs Cuma günü İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Arka Oda’da ücretsiz gerçekleşecek.