EuroLeague’de son durum ne?

EuroLeague’de 25. haftada Fenerbahçe Beko Monako’ya deplasmanda yenildi. Sarı lacivertli ekip kendi evinde Galatasaray’ı ağırladı. Fenerbahçe Beko, kendi evinde Galatasaray’ı 90-74 mağlup ederek derbi maçını kazandı. Basketbol Ligi’nde derbi maçını kazanarak liderlik koltuğuna oturdu.

EuroLeague’de ise Monako maçıyla birlikte kazanabilecekleri maçı son çeyrekte hediye etmelerinin ardından rakipleri Panathinaikos ile oynayacaklar.

Anadolu Efes’in eski koçu olan Ergin Ataman Panathinaikos’un koçu olarak Fenerbahçe Beko ile karşı karşıya gelecek. Basketbolda Anadolu Efes ve Fenerbahçe rekabetini üst sıralara taşıyan Ataman, maçları genellikle gergin geçmesi nedeniyle taraftarla kendini karşı karşıya bulur.

Fenerbahçe Beko, Monako’ya yenilmesinin ardından altıncı sıraya geriledi. Panathinaikos ise dördüncü sırada yer alıyor.

Fenerbahçe Beko, Monako’da deplasman karnesini kötü gösterecek sonuç aldı. Šarūnas Jasikevičius’un Yunanistan’da oynanacak derbiyi kaybetmesi, okları kendine çevirebilir. Özellikle Ergin Ataman’nın yönettiği Panathinaikos’u yenmek kendisine büyük artı sağlar. Fenerbahçe ile Ergin Ataman’ın arasındaki bu gerginliğin en büyük sebebi tabii ki Fenerbahçe’nin ezeli rakibi Galatasaray’ı tutmasından kaynaklanıyor. Özellikle Fenerbahçe Beko kendi evinde oynanan derbi maçını kazandıktan sonra bu maç daha da büyük önem kazandı. Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de yükselmesi için maçı kazanması şart.

ANADOLU EFES VE MAKKABİ TEL AVİV MAÇI

EuroLeague’de diğer temsilcimiz olan Anadolu Efes’in ise 26. haftada sözde güvenlik meselesini bahane ederek maçı Türkiye’den alıp başka ülkeye vermişlerdi. 26 haftada Anadolu Efes ve Makkabi Tel Aviv‘le karşı karşıya geldi. Fenerbahçe gibi cevabı sahada verdi ve maçı 105- 91 sayıyla İsrail ekibini mağlup etti. Sporun içine siyaseti, ayrımcılığı, dış politikayı yansıtmayı bırakıp sadece spor olarak bakmak gerekiyor. Sporun birleştirici gücünü hafife almamak gerekiyor. Bu tarz alınan kararlar sporun birleştirme gücünden uzaklaştırıp daha çok nefrete dönüştürebilir. Sporun içinde rekabet her zaman olacaktır. Ancak bu rekabet ülkeler arası nefret söylemlerine mahal vermeden ve sadece kazanmak üzerine odaklı olmalı.