EuroLeague’de temsilcilerimizin 2024’teki maçları nasıl geçecek?

EuroLeague’de 17. haftanın tamamlanmasının ardından Fenerbahçe Beko 2023 yılını altıncı sırada bitirdi. Sarunas Jasikevicius’un gelişiyle birlikte puan sıralaması alt sıralardan üst sıralara yükseldi. Jasikevicius, her oyuncusuna şans veriyor. Üst üste hata yapan oyuncuları hemen değiştirerek oyunculara uyarı anlamında mesaj veriyor. Koç, oyunun içinde de hızlı refleks gösterip oyuna müdahale ederek oyunu pozitif anlamda yönünü belirliyor. 

Son olarak Basketbol Süper Ligi’nde Bursaspor’la karşı karşıya gelen Fenerbahçe Beko, mücadeleyi 97-90 önde tamamladı. Basketbol Süper Ligi’nde 2023 yılında ikincilikle kapattı.

EuroLeague’de temsilcilerimizin 2024’teki maçları nasıl geçecek? - Resim : 1

Anadolu Efes maçına geri dönecek olursak, Sarı Lacivertlilerin ilk çeyrekte savunma zafiyetini gördük. Anadolu Efes kolaylıkla savunmayı geçip rahat sayılar buldu. İlk yarı Anadolu Efes’e karşı savunma anlamında neredeyse hiç karşılık veremedi. Shane Larkin ise tek başına maçı ayakta tutmaya çalıştı. Son çeyreğe kadar Larkin’in çabası yeterli olmadı. Son çeyrek Fenerbahçe Beko öne geçmeyi başardı ve doğru savunmalar yaparak Anadolu Efes’in sayı bulmasını engelledi. Anadolu Efes’i ise Euroleague’de zor bir fikstür bekliyor. 2024 yılında ilk karşılaşacağı rakibi Valencia, sonra Real Madrid. EuroLeague’de tek mağlubiyeti Yam Madar’ın son saniye atışıyla Fenerbahçe Beko’ya karşıydı. 17/16 yapan takıma karşı kazanmak hiç de kolay değil. Bu maçlar Anadolu Efes için ayağa kalkma mücadelesi olsa da henüz o güçte değil. Temsilcimiz EuroLeague de maç kazanıp üst sıralara yükselmesi gerekiyor.

EuroLeague’de temsilcilerimizin 2024’teki maçları nasıl geçecek? - Resim : 2

FENERBAHÇE BEKO VE MACCABİ TEL AVİV

Diğer Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’ya geri dönecek olursak eğer Jasikevicius’la mağlubiyet yüzü görmedi. Kazanmaya devam ediyorlar. Sarı lacivertliler Kızılyıldız ve Maccabi Tel Aviv’le karşı karşıya gelecek. Kızılyıldız’a karşı rahat kazanacağını düşünüyorum. Maccabi ekibi ile normal şartlarda kendi evinde oynaması gerekirken maçı Türkiye’de oynamama kararı alındı.

Maç güvenlik gerekçesiyle Litvanya’da oynanacak. Fenerbahçe taraftarı en fazla tezahürat yapardı. Hangi basketbol maçında Fenerbahçe taraftarı can güvenliğini tehdit edecek olaylar çıkardı? Güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle ülkemizden alındığını anlamakta zorlanıyorum. Maç sorunsuz bir şekilde ülkemizde oynanabilirdi. Yönetim, taraftarla iletişim halinde olduğu takdirde hiçbir problem olmadan maç oynanabilirdi.

Maça geri dönecek olursak, Maccabi ekibi puan durumunda yedinci sırada yer alıyor. Puan durumunda takımlar sıralamada birbirlerine ne kadar yakınsa maç o kadar heyecanlı ve skor birbirine yakın olur. Maçın ülkemizden alınıp yurt dışına verilmesinin en güzel yanıtını sporcularımızın vermesi gerekiyor. Ülkemiz için kötü bir reklam olduğu için Fenerbahçe Beko, yanıtını sahada kazanarak vermeli.