Ev kadınlarına emeklilik fırsatı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. Detaylar açıklandı

Türkiye'de milyonlarca kadın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu emeklilik fırsatının detaylarını merak etmeye başladı. Ev kadınlarına emeklilik imkanı sağlanacak, sigorta priminin üçte birini devlet ödeyecek, emeklilik yaşı çocuk sayısına göre esnetilecek. İşte tüm detaylar...

Ev kadınlarına emeklilik fırsatı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. Detaylar açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla üzerinde çalıştıkları milyonları ilgilendiren dosyalara ilişkin bilgi verdi. Sosyal güvenlik ve çalışma hayatında devrim niteliğindeki yeni adımlardan en merak edileni olan ev kadınlarına emeklilik fırsatıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

EV KADINLARINA EMEKLİLİK FIRSATI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ev kadınlarına emeklilik çalışmasını başlattı, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'te bir prim desteği verilecek. Buna göre, en düşük tutardan isteğe bağlı sigorta yaptıran ev kadınlarının 4292 liralık priminin 1430 lirasını devlet karşılayacak.

Emeklilik yaşı özellikle kadınlarda çocuk sayısı, engelli çocuğun bulunması gibi faktörler dikkate alınarak esnetilecek. Ev kadınları isteğe bağlı sigorta yaptırarak emeklilik hakkı kazanabildiği gibi kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanabilecek.