Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Fahiş kira artışının önü bu yolla kesilecek. Yeni düzenleme yolda

Türkiye'de yaşayan vatandaşların belini büken fahiş kira artışını önlemek için yeni düzenleme yolda. Ev sahibi ve kiracılar için yeni dönem yakında başlıyor. Düzenleme meclise sunulacak.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Fahiş kira artışının önü bu yolla kesilecek. Yeni düzenleme yolda

Türkiye genelinde artan fahiş kiralar nedeniyle devlet yetkilileri adım atmaya hazırlanıyor. Getirilecek yeni düzenleme ile haksız kazanç elde ederek kiralarına fahiş zam yapanlar için hapis cezası verileceği bildirildi. Bu konu hakkında düzenlemenin TBMM'ye sunulacağı ifade edildi.

3 YIL HAPİS CEZASI GÜNDEMDE

Yıl başından bu yana yükselişini hiç durdurmayan kira fiyatları vatandaşların belini büküyor. Fiyatlardaki orantısız artış hem kiracılar hem de ev sahipleri arasında anlaşmazlıklara neden olabiliyor. Bununla beraber hükümet tarafından yeni adımlar aatıldığı belirtilerek 3 yıl hapis cezası verileceği ifade edildi. Adalet Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanacağı bildirilerek yasal düzenleme yeni yasama döneminde Meclis'e sunulacağı paylaşıldı.

SÜRE 2024'E KADAR UZATILDI

Borçlar Kanunu'na eklenen geçici maddeyle Haziran 2022 tarihinde kira artış bedeline yüzde 25 sınırı uygulaması Temmuz 2024'e kadar uzatıldığı aktarılırken kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar zorunlu 1 Eylül itibarıyla arabuluculuk sürecine tabi olacağı vurgulandı.