Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi yarın başlıyor

Ev sahibi ve kiracıların yaşadığı uyuşmazlıklarının hızlı çözülebilmesi amacıyla iktidarın zorunlu hale getirdiği arabuluculuk dönemi yarın başlıyor. Dava açmak isteyen tarafın başlatacağı arabuluculuk süreci en fazla 1 ay sürecek. Yarından itibaren arabulucuya gitmeden dava açılamayacak.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi yarın başlıyor

Kiracı ve ev sahibi, komşuluk ilişkileri, ortaklık ve buna benzer kat malikleri ve site yönetimleri arasındaki anlaşmazlıkları kapsayacak arabuluculuk dönemi yarın başlıyor. Uyuşmazlık olduğunda taraflar adliyelerdeki arabuluculuk bürolarına müracaat ederek bu uygulamadan ücretsiz yararlanabilecek. Yılda yaklaşık 80 bin kira uyuşmazlığının arabuluculara gitmesi beklenirken taraflar anlaşamazsa yine dava yoluna başvurabilecek. Arabuluculuk sistemi ile kira uyuşmazlığı davalarında yüzde 50 azalma olabileceği öngörülüyor.

GÖRÜŞMELER 1 HAFTA SÜRECEK

Arabulucu sürecinde görüşmeler 1 hafta içinde tamamlanacak. Zorunlu haller durumunda 1 hafta ek süre ile yaklaşık 1 ay içerisinde süreç tamamlanmış olacak. Eğer bir anlaşma varsa ve taraflar anlaşma metnine imza atmışsa bu bir mahkeme kararı gibi kesinleşecek ve konu üzerinde taraflar birbirine dava açamayacak.