Evde bakım maaşı alanlara müjdeli haber! Memur maaş zammı evde bakım aylıklarını etkiledi. Hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Türkiye'de yaşayan ve ihtiyaç sahibi kimseler için Aile Bakanlığı evde bakım aylığı ödemesi yapıyor. Memur maaş zammının etki edeceği kalemlerden biri olan evde bakım aylığı alanlar önümüzdeki ay zamlı ödeme alacak. Paranın hesaplara yatacağı tarih belli oldu.

Evde bakım maaşı alanlara müjdeli haber! Memur maaş zammı evde bakım aylıklarını etkiledi. Hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Türkiye'de milyonlarca kişi her ay evde bakım maaşı alıyor. Evde bakım aylığı alan vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında Temmuz ayında aylıklara gelecek zam var. Temmuz ayında birçok maaş grubuna ve sosyal yardımlara zam yapılacak. Zamların yapılmasındaki en önemli faktör ise TÜİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon farkı olacak. Birçok maaş kalemi de bu enflasyon oranıyla bağlantılı olarak değişecek.

EVDE BAKIM MAAŞI ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

Evde bakım maaşı zam oranı henüz belli olmadı. SSK ve Bağkur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 19.77 olurken, memur zammı ise yüzde 17.55 oldu. Evde bakım maaşı zam oranı da belli olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15-31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Bu ay Evde bakım maaşı ödemelerinin zamlı olarak hesaplara yatırılması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Ocak zammı ile birlikte Evde bakım maaşı 4 bin 337 liraya çıkmıştı. Evde bakım aylığında Temmuz zammı henüz belli olmadı.