Evde elektrik üreterek faturadan kurtulun! Üstüne bir de para kazanın! Evde elektrik nasıl üretilir?

Elektrik faturasından yakındığımız günler artık geride kaldı. Evinizde hem elektik üreterek faturadan kurtulabileceğiniz hem de para kazanabileceğiniz yöntemi sizlerle paylaştık... Evde elektrik nasıl üretilir? İşte detaylar...

Evde elektrik üreterek faturadan kurtulun! Üstüne bir de para kazanın! Evde elektrik nasıl üretilir?

Son zamanlarda vatandaşların en çok yakındığı konulardan biri ne yazık ki faturalar oldu. Elektrik, su, doğalgaz faturasına gelen zamların ardından vatandaşlar derin bir nefes alabilmenin yollarını aramaya koyuldu. Fakat hiç endişelenmenize gerek yok. Evinizde elektrik üreterek faturadan kurtulabilirisiniz. Üstüne bir de para kazanileceğiniz bu yolla, evde nasıl elektrik üretebileceğinizi bir örnek üzerinden sizlerle paylaştık... Evde elektrik nasıl üretilir? İşte detaylar...

Evde elektrik üreterek faturadan kurtulun! Üstüne bir de para kazanın! Evde elektrik nasıl üretilir? - Resim : 1

EVDE ELEKTRİK ÜRETEREK FATURADAN KURTULUN!

Evdeki ödemelerinizin yeişmediği, paranızın yetmediğini fark ettiğiniz de ilk ne yaparsınız? Yüklü bir elektrik faturası görmek istemiyorsanız size anlatacağımız yolla, elektik faturanızdan kurtulup, üstüne üstlük para da kazanilirsiniz. Örneğimiz Kütahya'dan geliyor.

(DHA) Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde oturan kamu görevlisi Nazmi Eğret, evli ve yaklaşık 3 yıl önce evinin çatısına güneş enerjisi panelleri kurdu ve elektirk enerjisi üretmeye başladı. 1 çocuk babası Nazmi Eğret, panel sayısını zamanla 18'e çıkardı ve saatlik 5 kilovat/saat, günlük ise 36 kilovat/saat elektrik üretimine ulaştı.

Evde elektrik üreterek faturadan kurtulun! Üstüne bir de para kazanın! Evde elektrik nasıl üretilir? - Resim : 2

3 yıllık sürede 18 bin kilovatsaat (kwh) enerjiyi ülke ekonomisine kazandıran Eğret, 2019 yılındaki test ve kabul işlemlerinin ardından 3 ay içinde üretime başladı. Eğret, başarısından şöyle bahsediyor:

"Sistemde 18 adet güneş paneli var. Kurulu gücü 5 kilovat civarında. Maksimum güçte günlük 36 kilovat elektrik üretiyoruz. Proje öncesinde bir mühendislik firmasıyla anlaşıyoruz. Çağrı mektubunu aldıktan sonra proje çiziliyor ve işlemler tamamlanıyor. Çift taraflı sayaçla devreye alınıyor."

ÜSTÜNE BİR DE PARA KAZANIN

Evin çatısına kurduğu güneş panelleri ile elektrik üreten ve bu elektriğin yüzde 70'lik kısmıı elektrİk dağıtım şirketine satan Eğret'in hem fatura dedi yok hem de üstÜne para kazanıyor. Nazmi Eğret, sistemde üretilen elektriğin yüzde 30'unu evinde kullanıyor, geri kalan yüzde 70'lik kısmını ise elektrik dağıtım firmasına satıyor. Eğret, elektrik faturasından yakınan ve evinin çatısı müsait olanlara şöyle öneride bulundu:

"Üretimim, tüketimi karşılayıp daha fazlası çıktığı için dağıtım şirketinden ödeme alıyoruz. 2019 yılında bu hibrit sistem yaklaşık 8 bin dolara mal oldu. Bunun yaklaşık amortisman süresi ise 10 yıl civarında. Akülü sistem kurmayanlar için amortisman süresi 6 yıla kadar düşüyor. 2022 elektrik tarifeleriyle birlikte yaklaşık karım, 8 bin lirayı buldu. Elektrik fiyatlarının arttığı bir dönemde çatısı müsait olan herkese bu sistemi öneriyorum."

Evde elektrik üreterek faturadan kurtulun! Üstüne bir de para kazanın! Evde elektrik nasıl üretilir? - Resim : 4

Nazmi Eğret, yönetim paneli sayesinde sistemi uzaktan rahatça kontrol edebiliyor, burada anlık üretim ve tüketim verilerini kmontol edebiliyor. Akülü sisteme sahip olan Eğret, elektrik kesintilerinden de etkilenmiyor. Kurulu olan 4 akü Eğret'in aktardığına göre Nazmi Eğret, olası bir kesinti halince sistem 10 saat boyunca kendini idare edebiliyor.