Evi ve arsası olanlar elinizi çabuk tutun! Başvurunuzu yapın binlerce liranızı geri alın!

Evi ve arsası olan vatandaşlar araştırıyor ve yakından ilgileniyor. Tapusu olan vatandaşlar bu başvuruyu yaparsa binlerce lira parasını geri alabilir. Kimler emlak vergisinden muaf tutulur? Başvurular nasıl yapılır? Şartlar neler? İşte ayrıntılar…

Evi ve arsası olanlar elinizi çabuk tutun! Başvurunuzu yapın binlerce liranızı geri alın!

Milyonlarca tapu ve ev sahibi insan taşınmazların vergi ödemesini yapmaktadır. Fakat ödenen vergilerden bazı vatandaşlar muaf tutulmaktadır. Bu muafiyete dahil olan vatandaşlara 5 yıllık geriye dönük iade yapılmaktadır. Kanunu kapsamında nakden veya mahsuben tahsil edilen fazla veya yersiz vergi ücretleri için geri iade işlemleri yapılıyor. Peki kimler vergi muafiyetine dahildir? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

Kimler vergi muafiyetine dahildir?

Taşınmaz konut sahibi olan vatandaşlar gelirleri kapsamında vergi ödemesi yapmaktadır. Ancak bazı kişiler vergiden muaf tutuluyor. Bu kapsamda vergiden muaf olan kişiler şu şekildedir: Hiçbir şekilde gelir sahibi olmadığını belgeleyen vatandaşlar(ev hanımları veya işsiz kalanlar)

Geliriz SGK üzerinden aldığı aylık (emekli, dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığı gibi) ile sınırlı olan vatandaşlar,

Gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri ve engelli vatandaşlar.

Bu saydığımız gruplar emlak vergisinden muaf tutulmaktadır. Ancak vergiden muaf olmak için belirli şartların sağlanıyor olması gerekiyor.

Evi ve arsası olanlar elinizi çabuk tutun! Başvurunuzu yapın binlerce liranızı geri alın! - Resim : 1

Tek ev şartı aranıyor

Vergiden muaf olacak kişiler için tek ev şartı da aranıyor. Bu kapsamda vatandaşların Türkiye sınırları içerisinde brüt 200 metreyi geçmeyen evlerinden gelir vergisi alınmaz. Bunun yanı sıra tek meskende hisseye sahip olmaları durumunda da vergi muafiyetinden yararlanabilmektedir.

Hissesi olduğu halde birden fazla ev sahibi olan vatandaşlar muafiyet hakkı elde edemez. Vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen vatandaşların şartları taşıması durumunda dilekçe yardımıyla bağlı bulunduğu belediyeye başvuru yapması yeterli olacaktır.