Hayatlarının şokunu yaşadılar!

Evlerinin duvarlarından garip sesler gelmesinden dolayı olayı itfaiyeye ve belediye bildiren çift, ortaya çıkan gerçekle adeta şoke oldu. Duvarlarının içinden yaklaşık 80 bin arının yaptığı doğal kovanlar çıktı.

Hayatlarının şokunu yaşadılar!
Fotoğraflar Sergio Guerrero'nun Facebook adresinden alınmıştır.

İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinde bulunan Granada kentinin Pinos Puente kasabasında yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Taşındıkları evde sürekli duvarlardan garip sesler ve titreşimler alan çift, olayı bir türlü çözemedi. Konu için itfaiye ve belediye ekiplerinden yardım isteyen ailenin kabusu, geceleri başlayan seslerin uyumalarına izin vermeyecek seviyeye gelmesiyle doruğa çıktı.

Son olarak internetten araştırma yapan çift, iki yıl süren ızdırabın ardından olaya arıların sebep olabileceğini keşfetti. İspanya'da bu işi yapan Sergio Guerrero isimli amatör arıcı ile bağlantıya geçen çift, duvarlarının içinde devasa arı kovanları olduğunu gördü.

Hayatlarının şokunu yaşadılar! - Resim : 2
Fotoğraflar: Facebook.com/sergio.guerrerodeluz

"Nasıl yaşadılar anlamadım"

Bu tür sahnelere alışık olmasına karşın ilk kez bu kadar büyük bir arı popülasyonu ile karşı karşıya geldiğini ifade eden Guerrero, "Bu kadar çok arı ile birlikte nasıl yaşabildiler anlayamadım. Uyuyamadıkları için bütün geceyi arıları dinleyerek geçirmek zorunda kalıyorlardı" dedi.

Dev kovanı temizlemek için özel bir aspiratör sistemi kullandığını belirten Guerrero, bu sayede arılara zarar vermeden temizlik yapabildiğini söyleyerek, "Onları serbest bırakmak yaklaşık 7 saatimi aldı. Tüm süreç sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Arıları yok ederek temizlik yapmak çok daha kolay ancak bu sayede bu güzel hayvanlara da zarar gelmiyor. Önemli olan nokta da burası" diye konuştu.

Temizlik ücreti bin 500 avro

İşlemi bin 500 avro karşılığında yaptığını açıklayan Guerrero, arıları kurtarmak için yapılan bu projenin hem konutları hem de arıları koruduğuna dikkat çekti. Bu işi severek yaptığının altını çizen Guerrero, hayatının büyük bir bölümünü arıların oluşturduğunu söyledi. Her gün arılarla birlikte olmanın büyük bir keyif olduğunu ifade eden Guerrero, "Bu sayede kendimi doğaya daha yakın hissediyorum. Asıl işim profesyonel olarak arı kovanları yerleştirmek ancak ben arılarla ilgili her şeyle ilgileniyorum" dedi.

Guerrero, arıların konforuna düşkün olduğu için bu tür yapıları tercih ettiklerini de sözlerine ekledi.