EYT çıktı mı? EYT'de son durum ne? Erdoğan son dakika açıkladı EYT düğümü çözüldü! Kimler emekli olabilecek? EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

EYT son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Milyonlarca kişinin merakla beklediği karar Beştepe'de yapılan kritik toplantıda alındı. Milyonlarca kişi "EYT'de yaş sınırı kalktı mı", "EYT'de son durum ne", "EYT başvurusu nasıl yapılır", "EYT ne zaman başlıyor" şeklinde aramalar yapmaya başladı. İşte EYT'de merak edilen her şeyin yanıtı haberimizde...

EYT çıktı mı? EYT'de son durum ne? Erdoğan son dakika açıkladı EYT düğümü çözüldü! Kimler emekli olabilecek? EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili Beştepe'deki kritik toplantı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı. EYT toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

EYT çıktı mı? EYT'de son durum ne? Erdoğan son dakika açıkladı EYT düğümü çözüldü! Kimler emekli olabilecek? EYT ne zaman yürürlüğe girecek? - Resim : 1

EYT'de yaş sınırı olacak mı? 
- Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme ilk çıktığında 5.6 milyon emekli varken bugün 13.9 milyon emekliye hizmet veren Türkiye'ye ulaştık. Sosyal güvenlik sistemimizin aktif, pasif dengesini korumayı başarıyoruz.

EYT kimleri kapsıyor?
- Emekli maaşlarında yıllar içinde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla reel olarak bu kesimi kendi geliri ile geçinebilmesine imkan sağlayacak seviyeye çıkardık. Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi yaş sınırı uygulanmayacaktır.