EYT’liler ne zaman maaş alacak? EYT’lilerin ilk maaşı ne zaman yatar?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) ilk maaşı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. Bakan Bilgin, Mart ayında başvurularını gerçekleştiren EYT’lilerin maaş tarihini duyurdu. Peki, EYT’liler ne zaman maaş alacak? EYT’lilerin ilk maaşı ne zaman yatar? EYT ilk maaş nisanda mı? EYT ilk maaş eylül ayında mı yatacak? İşte detaylar…

EYT’liler ne zaman maaş alacak? EYT’lilerin ilk maaşı ne zaman yatar?

EYT’lilerin emeklilik başvuru süreci devam ediyor. İlk ayda başvuru yapanların ne zaman maaş alacağı merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı.

EYT’LİLERİN İLK MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir televizyon programında soruları yanıtladı. Mart ayında EYT için başvuran herkesin nisan ayında maaşlarını alacağını belirten Bakan Bilgin, "EYT maaş bağlanma işinde çalışan SGK personelinin fazla mesaini artırdık. Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok. İkincisi biz bu fazla mesaiyle çalışmayı hızlandırıyoruz. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak." dedi.

Ortalama her ay maaş bağlanan emekli sayısının 35 bin civarında olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, "Şu anda bağlanan işlemi tamamlanmış sayı 250 bin. Bağlandığı gün alacaklar maaşlarını. Devletimiz bu konunun kaynağını ayırmıştır. EYT'lilerimizin, emekliliği hak edenlerin maaşları, ikramiyeleri yatacaktır. Biz mayıs ayı içerisinde tamamının maaşlarını ödeyeceğiz." diye konuştu.