EYT maaşını bankada göremeyenler dikkat! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama geldi. 1 lira dahi borcu olanlar öğrensin

Türkiye'de milyonların beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yasalaşmasından sonra 1 milyon 900 bin vatandaş emekli olma hakkı kazandı. Başvuruda bulunan diğer vatandaşlara çok önemli bir bilgi verildi. Geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa buna dikkat.

EYT maaşını bankada göremeyenler dikkat! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama geldi. 1 lira dahi borcu olanlar öğrensin

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yasalaşmasından sonra 3 Mart itibarıyla başvuruda bulunan 1 milyon 900 bin vatandaş emekli oldu. Başvuru sayısı ise 2 milyonu geçti, 650 bin kişi de eksik primini tamamlayarak emekliliğe hak kazandı. EYT başvurusunda bulunup da emekli aylığı henüz bağlanmayanların e-devlet veya çağrı merkezi üzerinden bunun nedenini araştırmalı.

BORÇ 1 TL BİLE OLSA BAĞLANMIYOR

Geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa emekli aylığı bağlanmıyor. EYT kapsamında yapılan başvuruların yılsonuna kadar 2.5 milyona, ilerleyen yıllarda koşulları tamamlayacaklarla birlikte 4 milyon 800 bine ulaşması bekleniyor. Emeklilik işlemleri tamamlananlar peşin ödeme, emekli aylığı, bayram ikramiyesi ve promosyon dahil tüm haklarını alıyor.