Yıllardır bekleyen EYT'lilere müjde! Gözler orada olacak! EYT ne zaman belli olacak? EYT ile ilgili son durum ne? TBMM gündeminde EYT saat kaçta görüşülecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi için meraklı bekleyiş sürerken, milyonların gözü TBMM’de olacak. Üç haftalık aranın ardından yoğun ve en önemli mesaisine başlayacak olan Meclis’te gündemin ilk sırasında EYT olacak. Milyonlarca kişinin emeklilik hakkı kazanacağı düzenleme ile ilgili AK Partili Elitaş tarih verdi. Peki, EYT ne zaman belli olacak? EYT ile ilgili son durum ne? TBMM gündeminde EYT saat kaçta görüşülecek? EYT açıklaması var mı? EYT düzenlemesi Meclis'ten geçti mi, ne zam

Yıllardır bekleyen EYT'lilere müjde! Gözler orada olacak! EYT ne zaman belli olacak? EYT ile ilgili son durum ne? TBMM gündeminde EYT saat kaçta görüşülecek?

Emeklilik için gün sayan milyonları ilgilendiriyor! Gözler Meclis’e çevrildi. Çalışmalarına ara veren Meclis bu hafta kritik gündemle toplanıyor. EYT'nin yasalaşma süreci ile ilgili ilk adım atılacak. EYT ile ilgili son durum merak edilirken AK Partili Elitaş’tan EYT tarihi ile ilgili ilk işaret geldi.

EYT NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Emeklilik için gün sayan EYT’liler için kritik bekleyiş başladı. TBMM Genel Kurulu'nda 7 Şubat'ta ele alınması beklenen ancak yaşanan büyük deprem felaketinin ardından ertelenen EYT ile ilgili süreç resmen başlıyor. Meclis'in mesaisine 28 Şubat günü başlamasıyla birlikte EYT yasa teklifi de Meclis'in gündemine gelecek.

EYT İLE İLGİLİ SON DURUM NE, YASALAŞACAK MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te görüşülecek EYT yasa tasarısında ilişkin açıklamalarda bulundu.  Elitaş, birinci gündemlerinin Emeklikte Yaşa Takılanlarla ilgili olduğunu söyledi. Siyasi parti gruplarının destek vermesi halinde kısa sürede EYT'nin yasalaşacağını söyleyen Elitaş, “Dört maddelik kanun teklifi siyasi parti grupları katkı sağlarlarsa umuyorum, diliyorum ki kanun teklifin bitirebiliriz. Hemen geneli üzerinde yaptığımız görüşmelerde bunu değerlendirebiliriz. Kanun temel kanun olmadığından dört maddelik bir teklif olduğundan Genel Kurul’da görüşme süresi on saat. Eğer parti grupları dört veya beş parti grup önerisi verirse, iki saat zaman alır. Çarşamba günü nihayete erer." dedi.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

TBMM Genel Kurul’daki görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan EYT düzenlemesinin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.