Yapılandırma için son başvuru tarihi ne zaman? Yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına başlıyor. Meclis’in öncelikli gündeminde devlete olan borçlar var. Üç haftalık aranın ardından Meclis, yapılandırma teklifine depremzedeleri ilgilendiren bazı önemli maddeler eklenmesi için mesai yapacak. Peki, Yapılandırma için son başvuru tarihi ne zaman? Yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri ne zaman? Yapılandırma tarihi uzatılacak mı? Borç yapılandırma düzenlemesi çıktı mı? İşte detaylar…

Yapılandırma için son başvuru tarihi ne zaman? Yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?

TBMM toplanıyor! Genel Kurul borç yapılandırma ile ilgili mesai yapacak. Yasayla devlete olan borçların yapılandırılması için süreler uzatılırken teklife depremzedeleri ilgilendiren bazı önemli maddeler eklenecek.

YAPILANDIRMA İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Meclis’e gelecek yasayla devlete olan borçların yapılandırılması için tanınacak başvuru süresi, 30 Nisan’dan 31 Mayıs 2023’e uzatılacak.

YAPILANDIRMANIN İLK TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri de 31 Mayıs yerine 30 Haziran’da başlayacak.

DEPREM BÖLGESİNDE SÜRE UZATILACAK

Yapılandırma teklifine afetzedelerle ilgili maddeler eklenecek. Yapılandırma başvuru süresi, "mücbir sebep" ilan edilen deprem bölgesi için ise 31 Temmuz sonrasına kadar uzayacak.

Yapılandırmada son başvuru tarihinin mayıs sonu olmasıyla, iş dünyasına sağlanan "matrah artırımı" imkanı 2022 yılını da kapsayacak.