EYT kabul edildi mi? EYT ne zaman Resmi Gazete’de yayınlanacak?

EYT için kritik gün! Milyonlar bekliyordu ve adım adım yasalaşma süreci dikkatle takip ediliyordu. Emekli olmak için yıllardır bekleyen EYT’liler için en önemli dönemeç bugün aşılacak. EYT düzenlemesi bugün Meclis’te görüşülecek. Yasalaşma sürecinde son adım olan Meclis Genel Kurulu bugün toplanıyor. Peki, EYT ne zaman Resmi Gazete’de yayınlanacak? EYT ne zaman ve nasıl yasalaşacak? EYT’de bugün ne oldu? İşte detaylar…

EYT kabul edildi mi? EYT ne zaman Resmi Gazete’de yayınlanacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’da (EYT) son dönemece girildi. Yıllardır mücadele veren ve emekliliği hak eden 2,2 milyon kişinin faydalanacağı EYT düzenlemesi bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. EYT düzenlemesine tüm partilerin destek vermesi durumunda EYT'nin yasalaşma tarihi de merak edilen konuların başında geliyor.

EYT NE ZAMAN RESMİ GAZETE’DE YAYINLANACAK?

TBMM Genel Kurulu’nda siyasi parti gruplarının destek vermesi halinde EYT yasalaşacak. EYT düzenlemesi dört maddelik bir teklif olduğundan görüşmelerin bugün tamamlanması öngörülüyor. Çarşamba günü de EYT düzenlemesinin nihayete ermesi bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan EYT düzenlemesini, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.