EYT'de son karar!

Milyonlarca kişinin ilgi odağı olan EYT ile ilgili son karar veriliyor. Peki gündemden düşmeyen EYT yasasıyla ilgili verilen son karar nedir ?

EYT'de son karar!

2023 yılının ocak ayı itibariyle onaylanması beklenen yasada 1999 yılı öncesinde sigortalı olarak çalışan kişilerin yaş sınırı olması durumunda, EYT adı altında emekli olamadıkları belirtildi.

Eyt yasası çıkmadan bazı meslek grupları, engelliler ve ağır hasta ağır engelli çocuğu olan vatandaşlar  erken emeklilik hakkını kullanması gerektiğini bilmemektedir.  EYT yasasından faydalanmak isteyen bu vatandaşlar istedikleri zaman başvurularını gerçekleştirerek, emeklilik dilekçelerini verebilir ve emekli olmaya hak kazanabilirler.

  Erken emeklilik yasasında 48, 49, 50 yaş altı emekli olmak için başvuru yapabilecek!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT yasası 1999 öncesinde sigortalı olan kişiler için yapılacaktır. Erken emeklilik için Hizmet borçlanması önemli olmaktadır. 1999 yılı öncesinde sigortalı olarak çalışan ve erken emekliliği bekleyen kişilerin prim gün sayısı dolmaması durumunda askerlik ve doğum borçlanması gibi borçlanmalar ile birlikte emekli olabileceği duyuruldu.