EYT'de yaş sınırı olacak mı? EYT'de yaş sınırı nedir? EYT yaş sınırı ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca vatandaşın beklediği Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşecek. EYT’de yaş sınırı ne zaman açıklanacak? EYT’de yaş sınırı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne zaman belli olacak? İşte ayrıntılar…

EYT'de yaş sınırı olacak mı? EYT'de yaş sınırı nedir? EYT yaş sınırı ne zaman açıklanacak?

Çok sayıda çalışanı ilgilendiren asgari ücret, EYT ve emekliye yönelik çalışmalardaki son durum masaya yatırılacak. Binlerce vatandaşın gözü bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşecek toplantıda olacak.

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği zam oranı için çalışmalar sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 14 Aralık'taki 2'nci toplantısı öncesinde son durum, Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek.

EYT’de yaş sınırı bugün mü açıklanacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde de takvim işliyor. En çok merak edilen konu, emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği. Düzenlemenin ay sonunda Meclis'e gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplantıda bilgi verecek.

EYT Nedir?

Emeklilikte yaşa takılanlar kısa adıyla EYT'liler 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanları kapsamaktadır. 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklikle prim günü ve sigortalılık süresi şartlarının yanı sıra bir de yaş şartı getirildi.