EYT’li emeklilerin ilk maaşı kuruşu kuruşuna hesaplandı! EYT’li emeklilerin eline nisanda ne kadar para geçecek?

EYT yasasının çıkmasıyla birlikte yaklaşık 1.5 milyon çalışan emekliler kervanına katılıyor. Başvurularını tamamlayan EYT’liler emeklilik hesaplarının yapılmasını ve maaş bağlanmasını beklerken, ilk maaşlarını da nisanda cebine koyacak. Yeni emekliler maaş ve promosyonun yanında bayram nedeniyle de maaşına ek ikramiyeyi de alacak. Nisan bereketi gibi ödemelerle EYT’lilerin yüzü üç ödemeyle gülecek. Peki, EYT’li emeklilerin eline nisanda ne kadar para geçecek? İşte hesaba yatırılacak rakam!

EYT’li emeklilerin ilk maaşı kuruşu kuruşuna hesaplandı! EYT’li emeklilerin eline nisanda ne kadar para geçecek?

Yıllarca süren mücadelenin ardından emeklilik hakkı elde eden EYT’liler, yeni hayatlarına üç ödemeyi birden alarak adım atacak. Mart ayında başvurularını tamamlayan EYT’li emekliler, nisan ayında ilk maaşlarını hesaplarında görecek. Ramazan Bayramı’nın nisan ayına denk gelmesiyle birlikte maaşa ve banka promosyonuna ek bir de bayram ikramiyesini cüzdanına koyacak. EYT’li yeni emeklinin hesabı da yüzleri güldürecek. Peki, EYT’li emeklilerin maaşı, ikramiyesi ve promosyonu toplamda ne kadar olacak?

EYT’Lİ EMEKLİLERİN ELİNE NİSANDA NE KADAR PARA GEÇECEK?

1.6 milyonu geçen başvurularda EYT’li emeklilerin aylık bağlama işlemleri devam ediyor. Mart ayında başvuru yapan emeklinin maaş tutarı da değişecek. Aylık bağlananlar ilk ödemelerini, zamlı Ramazan Bayramı ikramiyesini ve banka promosyonlarını nisan ayında alacak. Hesap yapıldığında en düşük emekli aylığı alan EYT’li emeklinin hesabına bayram ikramiyesiyle birlikte 9.500 lira yatacak. Bankadan da 9-10 bin lira civarındaki tutarı da alacak olan yeni emeklilerin eline geçen tutar 19 bin 500 lira olacak.

EYT’li emekli çalışmaya devam ederse en az asgari ücret alıırsa da tutar 28 bin liraya çıkacak.