Facebook’tan kritik isim değişikliği kararı! Bakın yeni ismi ne oldu

Dünyaca ünlü sanal gerçeklik gözlüğü üreticisi Oculus'un ismi değişti. Şirketin yeni ismi resmi Twitter hesabından duyuruldu.

Facebook’tan kritik isim değişikliği kararı! Bakın yeni ismi ne oldu

Sanal gerçeklik gözlükleri son zamanlarda tekrardan popüler olmaya başladı. Özellikle Meta’nın metaverse ile ilgili attığı adımlar ve metaverse’de gerçekleşen arsa satışları bir süre önce pek de kullanılmayan sanal gözlükleri tekrardan popüler yaptı.

Oculus, Meta’nın bünyesinde yer alan bir sanal gerçeklik gözlüğü üreticisi olarak konumlanıyor. Özellikle Oculus Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğü ile iyi satış rakamlarına ulaşmıştı. Şirket, tarafından yapılan bir paylaşım herkesi şaşırttı. Ünlü sanal gerçeklik gözlüğü üreticisinin adı değişti.

Yeni ismi Meta Quest oldu!

Oculus’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şirketin isminin değiştirildiği açıklandı. Yapılan paylaşımda şirketin yeni isminin Meta Quest olduğu açıklandı. Paylaşımda şu sözlere yer verildi: “Yeni isim, aynı misyon.” Bu paylaşımın ardından şirketin resmi Twitter hesabının kullanıcı adı “MetaQuestVR” olarak değiştirildi.

 

Kaynak: ShiftDelete